Говоримо про наслідки: премʼєр Грузії про рекламні банери із кадрами зруйнованих міст України
Говоримо про наслідки: премʼєр Грузії про рекламні банери із кадрами зруйнованих міст України

Говоримо про наслідки: премʼєр Грузії про рекламні банери із кадрами зруйнованих міст України

Про це повідомляє Эхо Кавказа. МЗС засудило та вважає неприпустими використання керівною партією Грузії "Грузинська мрія" зображень наслідків війни Росії проти України в політичній рекламі.

У Грузії прокоментували фото з наслідками російської агресії

Журналісти запитали у Кобахідзе, чи вважав би він дружнім або етичним кроком, якби Україна використовувала кадри Сухумі для політичної кампанії.

Я пам’ятаю, що українці активно використовували ці кадри з різною метою, зокрема й у гумористичних, але це інше питання. Сьогодні ми говоримо про наслідки війни загалом і про те, чого ми уникли для нашої країни у 2022−2023 роках, і чого слід уникати. Це найголовніше, виходячи з цих парламентських виборів і після виборів,
– відповів глава грузинського уряду.

Кобахідзе попросили прокоментувати і заяву Міністерства закордонних справ України, яку оприлюднили напередодні.

У відомстві закликали уряд Грузї, партію влади Грузинська мрія та всі зацікавлені сторони утримуватись від використання теми війни Росії проти України та її громадян у внутрішньополітичній боротьбі в Грузії.

"Те, що відбувається в Україні, є неприйнятним. Що стосується цієї заяви, я не буду її коментувати. Що стосується порівняння війни і миру, то для суспільства принципово важливо зробити правильний вибір, який зображений на цих банерах, якого ми уникаємо ціною дуже великої боротьби, зокрема у 2022−2023 роках. Нашу країну спіткала б така сама доля, якби ми не вчинили правильно. Деякі люди збираються зробити те саме навіть після цих парламентських виборів. Якщо, не дай Боже, і суспільство ухвалить неправильне рішення", – заявив Кобахідзе.

Він вважає, що суспільство повинно добре розуміти, яка ціна війни.

Нагадаємо, що проросійська провладна партія "Грузинська мрія" використала зображення зруйнованих міст Україниу своїй передвиборчій агітації, що викликало засудження з боку України.

Источник материала
loader
loader