Європа запустить супутник у 2027 році, щоб просто спостерігати, як він горить
Європа запустить супутник у 2027 році, щоб просто спостерігати, як він горить

Європа запустить супутник у 2027 році, щоб просто спостерігати, як він горить

Європейське космічне агентство (ESA) хоче запустити супутник, щоб уважно спостерігати за тим, як він розпадається під час свого вогненного повернення в атмосферу Землі. 

ESA уклало контракт з європейською технологічною групою Deimos на початок розробки об’єкта-контейнера Destructive Reentry Assessment, або скорочено DRACO. Космічний корабель збиратиме унікальні дані, коли він повертатиметься в атмосферу Землі та розпадеться. Запуск місії запланований на 2027 рік.

Мета полягає в тому, щоб зрозуміти, як супутники розпадаються, щоб їх можна було спроектувати так, щоб вони більш повно розпадалися та згоряли. Місія також допоможе оцінити, як події повернення космічного корабля впливають на навколишнє середовище, вивчаючи, як частини та частинки космічного корабля взаємодіють із верхніми шарами атмосфери та які побічні продукти утворюються.  

Для цього частина космічного корабля DRACO розміром з пральну машину вагою 440 фунтів (200 кілограмів) буде сконструйована так, щоб розпадатися, як звичайний супутник. Але він також включатиме спеціально розроблену 15,7-дюймову (40 сантиметрів) капсулу, здатну витримати величезні сили під час входження під час вимірювання температури та інших сил. 

Після входу капсула розгорне парашут і під час спуску передасть цінні дані, зібрані чотирма камерами та 200 датчиками DRACO, перш ніж вона загубиться в океанах.

«Наука про повернення в атмосферу — це важливий елемент у плані знищення. Нам потрібно отримати більше розуміння того, що відбувається, коли супутники згорають в атмосфері, а також підтвердити наші моделі повернення», — сказав Холгер Краг, голова відділу космічної безпеки ESA. 

Источник материала
loader
loader