Христина Соловій постала перед судом за лайку на концерті
Христина Соловій постала перед судом за лайку на концерті

Христина Соловій постала перед судом за лайку на концерті

Сьогодні вранці в Чорноморську Одеської області відбувся суд над співачкою Христиною Соловій щодо вживання нецензурної лексики на концерті. Їй інкримінували дрібне хуліганство. Суддя виправдав артистку. Про це повідомляє «Суспільне».

У своїй промові перед судом Соловій вилаялась на адресу російського диктатора Володимира Путіна, на що суддя попросив її бути більш стриманою. Свою вину артистка не визнала та зазначила, що сьогоднішнє слухання є випробовуванням зрілості та справедливості українського народу.

«У нашій історії розумію, що Ілліч Ленін – це той самий Путін, у якого вийшло окупувати й приборкати Україну, і якщо український народ у Харкові створив пісню, яку тепер знає кожна українська дитина, наспівуючи, цитую: «Путін *уйло», то я вважаю, що кожен українець має право називати попередника Путіна, Ілліча Леніна, забороненим словом. Це слухання в Іллічівському суді не тільки про хуліганство чи пояснення свободи слова... Це слухання є випробовуванням зрілості та справедливості нашого суспільства», – сказала Соловій.

Адвокат співачки зазначив, що протокол на неї склали з явними порушеннями, а докази проти неї не є переконливими. Після розгляду доказів та заслухання промов суд виправдав співачку Соловій через відсутність складу правопорушення.

Після виступу співачки у Чорноморську місцеві жителі написали заяву до поліції, звинувативши артистку у порушенні громадського порядку – публічному використанні обсценної лексики. У поліції підтвердили, що на Соловій склали протокол за статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення – дрібне хуліганство. 

Источник материала
loader
loader