Starlink вже має 4 млн передплатників
Starlink вже має 4 млн передплатників

Starlink вже має 4 млн передплатників

Компанія SpaceX повідомила, що її космічним інтернет-сервісом Starlink користуються 4 мільйони клієнтів у всьому світі.

«Starlink підключив понад 4 мільйони людей до високошвидкісного інтернету в більш ніж 100 країнах світу», — повідомила компанія в повідомленні на X.

Інтернет-проект під керівництвом Ілона Маска швидко набирає нових клієнтів, додавши 1 мільйон нових лише за останні чотири місяці. Перші клієнти Starlink з’явилися в мережі у жовтні 2020 року, а у грудні 2022 року кількість передплатників досягла першого мільйона.

Starlink пройшов довгий шлях відколи SpaceX розгорнула першу партію з 60 супутників на низькій навколоземній орбіті у 2019 році. Зараз вважається, що мережа складається із 6300 супутників і продовжує зростати.

Крім приватних клієнтів, Starlink також обслуговує зростаючу кількість корпоративних клієнтів, таких як круїзні лінії та авіакомпанії. Раніше Air France оголосила, що з наступного літа вона розпочне поступове розгортання Starlink для свого парку літаків, щоб надати своїм пасажирам надшвидкісний інтернет. Зрештою, послуга буде розгорнута для всього парку Air France, і для використання послуги користувачам необхідно буде зареєструватися та увійти до програми лояльності Flying Blue авіакомпанії.

«Під час польоту клієнти зможуть легко залишатися на зв’язку з друзями та сім’єю, стежити за всіма світовими новинами у прямому ефірі, грати у відеоігри онлайн і, звичайно ж, дивитися потокове телебачення, фільми та серіали, — йдеться у прес-релізі Air France. — Послуга буде доступна зі смартфонів, цифрових планшетів та ноутбуків, і кожен клієнт зможе підключати кілька пристроїв одночасно».

Источник материала
loader
loader