У Фінляндії остаточно визначилися з місцем розміщення штабу сухопутних військ НАТО
У Фінляндії остаточно визначилися з місцем розміщення штабу сухопутних військ НАТО

У Фінляндії остаточно визначилися з місцем розміщення штабу сухопутних військ НАТО

Штаб сухопутних військ НАТО у Північній Європі буде розміщено у фінському місті Міккелі.

Як передає Укрінформ, про це у п'ятницю заявив міністр оборони Антті Хяккянен, повідомляє Yle.

Офіційне рішення про це буде ухвалено наступного року на зборах міністрів оборони НАТО.

Фінляндія відіграватиме провідну роль у новому штабі в Міккелі, а командувач сухопутних військ Оборонних сил Фінляндії стане командувачем нового штабу, розповів Хяккянен.

Новий штаб підпорядковуватиметься штаб-квартирі НАТОв Норфолку.

Хяккянен обґрунтував рішення про розміщення регіонального штабу НАТО у Міккелі тим, що в місті вже існує штаб сухопутних військ захисних сил Фінляндії.

Країни, що входять до складу командування, будуть оголошені пізніше. Очікується, що новий штаб розпочне свою роботу наступного року.

Місце дислокації передових сухопутних військ НАТО (FLF), які будуть розміщені в Лапландії, буде оголошено пізніше, заявив Хяккянен.

За його словами, рішення про розміщення регіонального штабу НАТО у Міккелі дозволяє ефективно планувати операції сухопутних військ у північних регіонах альянсу.

"Національна оборона Фінляндії та оборона НАТО повинні мати можливість безперешкодно співпрацювати в нормальних та надзвичайних обставинах", – сказав очільник оборонного відомства.

Хяккянен зазначив, що Фінляндія має сильну та якісну національну оборону. За його словами, досвід фінських збройних сил унікальний, особливо в умовах Півночі.

Чисельність персоналу нового штабу становитиме в мирний час декілька десятків осіб. Офіцери прибудуть до Міккелі з кількох країн НАТО.

Наступного року на потреби нового штабу буде виділено 8,5 млн євро, і надалі щороку буде потрібно приблизно така сама сума.

Як повідомляв Укрінформ, командувач Сил оборони Фінляндії Янне Яаккола заявив, що Фінляндія нарощує свою обороноздатність та співпрацю із партнерами й готується до захисту, але не вважає такі свої дії загрозою для будь-якої іншої країни.

Фото: Getty Images

Теги по теме
НАТО
Источник материала
loader
loader