Знущався над дружиною у присутності малолітніх дітей – буковинця засуджено до 2 років позбавлення волі
Знущався над дружиною у присутності малолітніх дітей – буковинця засуджено до 2 років позбавлення волі

Знущався над дружиною у присутності малолітніх дітей – буковинця засуджено до 2 років позбавлення волі

Знущався над дружиною у присутності малолітніх дітей – буковинця засуджено до 2 років позбавлення волі - Фото 1

За публічного обвинувачення прокурорів Чернівецької окружної прокуратури суд визнав 37-річного місцевого жителя винним у вчиненні домашнього насильства (ст. 126-1 КК України). Чоловіка засуджено до 2 років позбавлення волі.

Під час судового розгляду встановлено та доведено, що засуджений, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, систематично ображав нецензурними висловлюваннями свою дружину, залякував, принижував та погрожував їй фізичною розправою.

Усе це відбувалося у присутності дітей. Попри попередні судимості та покарання за вчинення домашнього насильства – виправні роботи, 6 місячний арешт, чоловік не припиняв своїх дій. Його не зупиняв і той факт, що жінка вагітна – чекає на восьму дитину.

Сім’я тікала до знайомих та родичів. У січні цього року після реєстрації чергового факту вчинення домашнього насильства, правоохоронці ініціювали переїзд на реабілітацію матері і дітей до міжнародного кризового центру матері та дитини «Місто Добра».

Його погрози, навіть у стінах суду, свідчили про відсутність будь-якого каяття. Ця історія не просто про кримінальний злочин – це зруйновані долі, підірване здоров’я та життя у страху. Суд справедливо визнав його винним, призначивши покарання, яке просив прокурор, – у вигляді двох років позбавлення волі.

Наразі прокуратура фокусує увагу на подальшій підтримці цієї сім’ї, залучає органи місцевого самоврядування та громадські організації, щоб допомогти жінці облаштувати необхідний побут для здорового та щасливого проживання дітей.

Домашнє насильство – це не лише злочин, це зруйновані життя, тому воно не повинно замовчуватись.

Якщо ви, ваші рідні або знайомі страждають від будь-яких форм домашнього насильства, звертайтесь по допомогу!

Отримати кваліфіковану консультацію, а при потребі – психологічну підтримку, можна, зателефонувавши на Урядову «гарячу лінію» 1547 (цілодобово, анонімно, безкоштовно з мобільного), національну «гарячу лінію» для дітей та молоді за номерами 116 111 або 0800 500 225 (Instagram: childhotline_ua, Telegram: CHL116111) чи на національну «гарячу лінію» із запобігання домашньому насильству, торгівлі людьми та гендерній дискримінації: 0800 500 335 або 116 123 (короткий номер з мобільного).

Окрім того, в Україні створена та діє мережа спеціалізованих служб підтримки осіб, які постраждали від домашнього насильства. Також ряд неурядових громадських організацій надають соціальну, психологічну та правничу допомогу жертвам насильства, серед них: Ла Страда-Україна та HealthRight в Україні.

Коментують: прокурор відділу захисту інтересів дітей та протидії домашньому насильству Чернівецької обласної прокуратури Тетяна Сорохан, благодійниця, засновниця кризового центру «Місто Добра» Марта Левченко та менеджерка у соціальній сфері по Чернівецькій області МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна Анна Бабенко.

Офіс Генпрокурора

Tweet
Источник материала
loader
loader