На ТОТ Луганщини першокласників «посвячують» у створені за радянським зразком «орлята-вереснята»
На ТОТ Луганщини першокласників «посвячують» у створені за радянським зразком «орлята-вереснята»

На ТОТ Луганщини першокласників «посвячують» у створені за радянським зразком «орлята-вереснята»

Окупаційна влада зробила усе можливе, аби своє майбутнє українські діти шукали в минулому.

На тимчасово захопленій частині Луганщині окупанти «посвячують» першокласників у створені за радянськими зразками «орлята-вереснята». Про це у своємі Телеграмі повідомив начальник Луганської ОВА Артем Лисогор. 

«Виконують наказ Кремля, аби встигнути до кінця вересня: у навчальних закладах так званої ЛНР нашвидкуруч присвячують першокласників в орлят-вереснят», – написав Артем Лисогор. 

За його інформацією, майже дев’ять тисяч дітей носитимуть на своїх краватках зображення «трудівників» окупованої Луганщини. 

За чотири роки «орлята-вереснята» стануть піонерами, а в 10-11 класах – «трудівниками». «Більшість їхніх батьків свого часу оминула ці радянські звичаї, але обрала таку долю дітям», – зауважив почільник Луганської ОВА. 

Він підкреслив, що окупаційна влада зробила усе можливе, аби своє майбутнє ці хлопці та дівчата шукали в минулому. 

Тим часом, повідомляє Лисогор, значна частина цих дітей не має вдома інтернету, через вимкнення зв’язку вони обмежені у користуванні мобільним телефоном, а здійснити дзвінок може лише з дротового телефону - якщо батьки знайшли кошти на його встановлення. 

Фото: плакат радянських часів/з відкритих джерел

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader