Судитимуть жителя Білгород-Дністровського району, який п’яним допустив ДТП та травмування жінки та 6-річної дівчинки
Судитимуть жителя Білгород-Дністровського району, який п’яним допустив ДТП та травмування жінки та 6-річної дівчинки

Судитимуть жителя Білгород-Дністровського району, який п’яним допустив ДТП та травмування жінки та 6-річної дівчинки

Судитимуть жителя Білгород-Дністровського району, який п’яним допустив ДТП та травмування жінки та 6-річної дівчинки - Фото 1

За скоєне правопорушнику загрожує позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами.

Нагадаємо: автопригода сталася у липні в вечірній час поблизу села Струмок Татарбунарської ОТГ.

Під час досудового розслідування поліцейські встановили, що 65-річний житель села Нерушай, виїжджаючи на легковому автомобілі «Rover» з польової дороги на головну, не надав перевагу в русі позашляховику «BMW X5» під керуванням 34-річної мешканки Ізмаїла та допустив з ним зіткнення.

Унаслідок автопригоди травмувалися 57-річна знайома водія легковика та 6-річна донька кермувальниці позашляховика. Обох потерпілих госпіталізували з переламами рук. За висновками судово-медичної експертизи, ці тілесні ушкодження відносяться до категорії середньої тяжкості.

Водії транспортних засобів не постраждали. Перевірка їх на стан сп’яніння показала, що кермувальниця «BMW» була у тверезому стані, а от в організмі водія «Rover» поліцейські зафіксували перевищення допустимої норми алкоголю майже в 11 разів.

В рамках розпочатого провадження слідчі помістили транспортні засоби на арештмайданчик та призначили низку судових експертиз.

«На підставі зібраних доказів ми висунули фігуранту обвинувачення у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, що спричинило потерпілим середньої тяжкості тілесні ушкодження. Це правопорушення кваліфікується за частиною 1 статті 286-1 Кримінального кодексу України і карається позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до п’яти років. Слідство завершено, обвинувальний акт скеровано до суду», – зазначив начальник відділення поліції № 2 Білгород-Дністровського районного відділу поліції Едуард Коломієць.

Досудове розслідування тривало під процесуальним керівництвом Білгород-Дністровської окружної прокуратури.

Поліцейські закликають водіїв неухильно дотримуватися правил дорожнього руху і нагадують деякі з них:

– водій зобов’язаний бути уважним, стежити за дорожньою обстановкою, відповідно реагувати на її зміну і не відволікатися від керування під час руху;

– водієві забороняється керувати транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції;

– на перехресті нерівнозначних доріг водій транспортного засобу, що рухається другорядною дорогою, повинен дати дорогу транспортним засобам, які наближаються до даного перехрещення проїзних частин по головній дорозі, незалежно від напрямку їх подальшого руху.

Білгород-Дністровський районний відділ поліції Одещини

Tweet
Источник материала
loader
loader