Чи можна пити чай перед сном
Чи можна пити чай перед сном

Чи можна пити чай перед сном

Хоча чорний чай містить вдвічі менше кофеїну, ніж, наприклад, кава. У зеленому – ще менше. Чи можна пити чай перед сном – читайте в матеріалі Тренди24.

Чи можна пити чай перед сном

Річ у тім, що кофеїн може запобігти процесу засинання, адже вона блокує рецептори аденозину – нейромедіатори, які відповідають за стан сонливості та втоми. Тому пити міцний чай перед сном – не найкраща ідея.

Та все ж варто знати, що реакція на кофеїн в кожного організму різна. Тому від чаю перед сном варто відмовитися, якщо ви чутливі до кофеїну. У такому випадку напій варто пити за 5 – 6 годин до сну.

Чай
Чай не варто пити перед сном, якщо ви чутливі до кофеїну / Фото Pexels

Якщо ви чутливі до кофеїну, але полюбляєте пити чай ввечері, то краще обрати трав'яні – ромашковий чи м'ятний, адже вони взагалі не містять кофеїну. До того ж трав’яні чаї мають лікувальний ефект і допомагають зняти стрес та напруженість.

Важливо! Цей матеріал має винятково загальноінформаційний характер і не може бути основою для встановлення діагнозу або медичних висновків. Публікації на сайті засновані на останніх актуальних і науково обґрунтованих дослідженнях у сфері медицини. Але якщо Вам потрібні встановлення діагнозу або медична консультація, обов’язково зверніться до лікаря.

Источник материала
loader
loader