Поліція Гамбурга вилучила 2 тонни кокаїну на €100 мільйонів
Поліція Гамбурга вилучила 2 тонни кокаїну на €100 мільйонів

Поліція Гамбурга вилучила 2 тонни кокаїну на €100 мільйонів

Поліція портового міста Гамбург провела кілька арештів та вилучила понад дві тонни кокаїну.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Поліція заявила, що вилучення наркотиків стало результатом багатотижневого розслідування під прикриттям.

Кокаїн був знайдений у середу вдень під час обшуку транспортного контейнера в районі Ротенбургсорт, недалеко від гамбурзького порту. Наркотик був захований у ящиках з-під бананів, складених у контейнері. За оцінками влади, вулична вартість наркотиків становить близько 100 мільйонів євро (112 мільйонів доларів).

«Це одне з найбільших вилучень в рамках нинішньої операції», - заявив міністр внутрішніх справ Гамбурга Енді Гроте.

За даними поліції, вантажний контейнер мав бути перевезений вантажівкою з контейнерного терміналу Альтенвердер до рентгенівської установки для митного огляду, але водій відхилився від маршруту. Тому вантажівка зупинилася на складі позаду судноплавної компанії, де підозрювані нібито хотіли замінити наркотики на банани.

Поліція Гамбурга вилучила 2 тонни кокаїну на €100 мільйонів - Фото 1

Фото: Andre Lenthe/IMAGO

Поліцейський спецпідрозділ втрутився, коли вантаж вже збиралися розвантажувати, і заарештував 12 підозрюваних. Німецькі ЗМІ повідомили, що підозрювані були у віці від 21 до 43 років і походили з Німеччини, Туреччини, Афганістану, Іраку, Сирії, Албанії та Індії.

Як повідомляв Укрінформ, у Карибському морі британський патрульний корабель берегової охорони HMS Trent допоміг вилучити у наркоторговців кокаїн вартістю понад 40 мільйонів фунтів стерлінгів.

Перше фото: dpa

Источник материала
loader