У Непалі кількість загиблих внаслідок повеней зросла до 100
У Непалі кількість загиблих внаслідок повеней зросла до 100

У Непалі кількість загиблих внаслідок повеней зросла до 100

Кількість загиблих у Непалі внаслідок масштабних повеней та зсувів ґрунту зросла до щонайменше ста людей.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ВВС.

Ще десятки людей станом на неділю вважаються зниклими безвісти після двох днів інтенсивних дощів, що затопили долину навколо непальської столиці Катманду.

Внаслідок негоди люди залишилися заблокованими на дахах будинків. Тисячі домівок поблизу річок були затоплені, а багато автомагістралей заблоковані.

За даними речника уряду Непалу, наразі вдалося урятувати понад 3000 людей. Однак раптові повені із зсувами спричинили багато смертей.

Так, п’ятеро людей, у тому числі вагітна жінка і чотирирічна дівчинка, загинули у результаті обвалу будинку через зсув ґрунту у місті Бхактапур на схід від Катманду. Ще два тіла витягли із автобуса, який потрапив під зсув в окрузі Дадінг. Загалом у транспортному засобі перебували 12 осіб, включно із водієм.

Крім цього, шість футболістів загинули внаслідок зсуву у тренувальному центрі Всенепальської футбольної асоціації у районі Макванпур. Інших людей знесло потоками води: у південній частині долини Катманду чотирьох людей змило водою річки Накху.

Речник уряду Прітві Субба Гурунг повідомив державній телекорпорації Непалу, що повінь також призвела до прориву водогонів, пошкодження ліній телефонного зв’язку та ліній електропередач.

Згідно із повідомленнями державних ЗМІ, до пошуково-рятувальних робіт у Непалі залучено 10 тисяч поліцейських, а також волонтери та військовослужбовці.

Як повідомлялося, станом на суботу, 28 вересня, у столиці Непалу місті Катманду було зареєстровано щонайменше 66 загиблих та 17 постраждалих унаслідок руйнівних повеней.

Фото: ABC News

Источник материала
loader
loader