Ультраправі використовують ШІ, щоб впарити Гітлера новому поколінню
Ультраправі використовують ШІ, щоб впарити Гітлера новому поколінню

Ультраправі використовують ШІ, щоб впарити Гітлера новому поколінню

Екстремісти використовують штучний інтелект, щоб реанімувати Адольфа Гітлера в Інтернеті для нового покоління, перетворюючи лідера нацистської Німеччини, який організував Голокост, як «незрозумілу» фігуру, чиї антисемітські та антиіммігрантські меседжі нещодавно стали резонансними в сучасній політиці.

В аудіо- та відеозаписах, які охопили мільйони глядачів протягом останнього місяця в TikTok, X, Instagram і YouTube, клонований штучним інтелектом голос фюрера тремтить і крещендо, коли він виголошує англомовні версії деяких із своїх найвідоміших звернень, включаючи його Промова Рейхстагу 1939 року, яка передбачала кінець єврейського народу в Європі. Дехто, прагнучи поширити практику створення відео про Гітлера, проводив онлайн-тренінги.

Дописи, у яких використовуються дешеві та популярні інструменти клонування голосу зі штучним інтелектом , викликали похвалу в коментарях на X і TikTok, наприклад «Я сумую за тобою, дядька А», «Він був героєм» і «Можливо, він НЕ лиходій». У Telegram і «темній мережі» екстремісти вихваляються тим, що промови, оброблені штучним інтелектом, пропонують привабливий і легкий спосіб переупакувати ідеї Гітлера, щоб радикалізувати молодих людей.

«Цей тип вмісту блискавично поширює червоні таблетки серед величезної аудиторії», — опублікував 17 вересня на своєму загальнодоступному каналі Telegram American Futurist, веб-сайт, який називають фашистським, використовуючи фразу, яка описує різку зміну чийогось світогляду. «З погляду пропаганди, це не має собі рівних».

Пропаганда — задокументована у відео, повідомленнях на форумах чатів і записах екранів неонацистської діяльності, якою некомерційний Інститут стратегічного діалогу та SITE Intelligence Group поділилися ексклюзивно з The Washington Post — сприяє відродженню інтересу до Гітлера в Інтернеті. Американські праві, вважають експерти. У звіті, опублікованому в п’ятницю , дослідники ISD виявили, що контент, який прославляє , виправдовує або перекладає промови Гітлера англійською мовою, набрав близько 25 мільйонів переглядів у X, TikTok і Instagram з 13 серпня.

Відео набирають популярності, оскільки колишній президент Дональд Трамп і його напарник від Республіканської партії, сенатор від Огайо Джей Ді Венс , висувають теорії змови, популярні серед неонацистських онлайн-спільнот, включаючи безпідставні твердження про те, що гаїтянські іммігранти в Огайо їдять домашніх тварин.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader