Чи буде долар по 42 гривні з 1 жовтня
Чи буде долар по 42 гривні з 1 жовтня

Чи буде долар по 42 гривні з 1 жовтня

Що відбувалось на валютному ринку в кінці вересня

Банкірка Анна Золотько у коментарі 24 Каналу зазначила, що на минулому тижні регулятор посилив присутність на ринку. При цьому, подальшого зростання курсу так і не відбулося.

Чи буде долар по 42 гривні з 1 жовтня - Фото 1

Анна Золотько

Директор департаменту казначейських операцій Unex Bank

У другій половині дня вівторка, коли потенціал підвищеного попиту було вичерпано, котирування почали знижуватися, що викликало відчутне посилення пропозиції іноземної валюти з боку експортерів та прискорило падіння котирувань. Відтак в наступні кілька днів вони опустилися з максимумів початку тижня на рівні 41,45 до 41,14 гривні за долар.

Золотько уточнює, що синхронно з міжбанком рухався й готівковий ринок. На початку минулого тижня вартість долара тут становила близько 41,70 гривень за долар.

Вже в середині тижня валюта подешевшала до 41,45 – 41,50 гривень за долар. До речі, через зниження вартості валюти, а також фактор кінця місяця статистика регулятора зафіксувала помірне зменшення обсягу чистої купівлі валюти населенням,
– наголошує банкірка.

Зверніть увагу! Скоротився на 70 мільйонів доларів до 756 мільйонів доларів обсяг інтервенцій НБУ на міжбанку.

Що буде з валютним ринком на початку жовтня

Як зазначає Золотько, на цьому тижні імовірний зворотній курсовий тренд в усіх сегментах ринку. Зокрема, цьому буде сприяти перехідна дата та масовані виплати зарплат українцям. У другій половині цього тижня посилення попиту можна очікувати через погашення раніше розміщених випусків довгострокових ОВДП та виплату купона по кількох випусках держоблігацій.

За моїми оцінками, вартість долара у готівковому сегменті протягом тижня знаходитиметься в діапазоні 41,40 – 41,90 гривень за долар,
– уточнює банкірка.

Золотько вважає, що котирування на міжбанку, а разом з ними й вартість готівкового долара помірно зростатимуть. Регулятор продовжить дотримуватись стратегії керованої гнучкості, покриваючи структурний дефіцит валюти, тому надто різкого курсового руху чекати не варто.

Теги по теме
курс валют
Источник материала
loader
loader