332 000 кущів конопель майже на ₴300 млн. виявили одеські поліцейські на землях державного лісового фонду
332 000 кущів конопель майже на ₴300 млн. виявили одеські поліцейські на землях державного лісового фонду

332 000 кущів конопель майже на ₴300 млн. виявили одеські поліцейські на землях державного лісового фонду

332 000 кущів конопель майже на ₴300 млн. виявили одеські поліцейські на землях державного лісового фонду - Фото 1

Плантація знаходилася на ділянці за кілька кілометрів від державного кордону з Молдовою, і розмір її дорівнював 10 футбольним полям. Наразі встановлюється коло осіб, які можуть бути причетні до незаконної діяльності.

У рамках протидії незаконному вирощуванню рослин, що містять у своєму складі психотропні чи наркотичні речовини, оперативники управління стратегічних розслідувань в Одеській області та слідчі відділу поліції № 3 Одеського районного управління поліції №1 виявили ділянку із сотнями тисяч насаджень кущів конопель.

Майже 7 га угідь розташовувались на території одного з сіл Роздільнянського району за кілька кілометрів від державного кордону з Молдовою. У ході слідства поліцейські встановили, що вказана ділянка перебуває у постійному користуванні одного з державних лісогосподарських підприємств та належить до земель лісового фонду України.

Ділянка, на якій вирощувалися коноплі, неодноразово оброблялась: за допомогою спецтехніки місцевого лісництва здійснювалась оранка землі та проріджувались міжряддя між рослинами.

На земельній ділянці, де безпосередньо вирощувались нарковмісні рослини, поліцейські виявили 332 000 кущів конопель, а також трактор з причепом, який належить лісовому господарству. Загальна вартість сотень тисяч кущів конопель за цінами «чорного» ринку сягає близько 300 млн грн. Виявлені нарковмісні рослини знищено.


У межах кримінального провадження проводиться подальший збір доказової бази для притягнення до відповідальності усіх причетних до організації незаконного вирощування конопель осіб.

Кримінальне провадження піди процесуальним керівництвом Суворовської окружної прокуратури міста Одеси розслідується за статтею 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України.

Заходи з викриття протиправної діяльності відбувалися спільно з працівниками оперативно-розшукового відділу 2-го прикордонного загону.

Нагадаємо, на початку вересня співробітники ДСР Нацполіції вилучили в учасників хмельницького наркоугруповання майже 5000 кущів канабісу на понад 10 млн грн.

Департамент стратегічних розслідувань
Національної поліції України

Tweet
Источник материала
loader
loader