Орбан хоче влаштувати «мирний саміт» між Україною та РФ
Орбан хоче влаштувати «мирний саміт» між Україною та РФ

Орбан хоче влаштувати «мирний саміт» між Україною та РФ

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан провів інтенсивні переговори з представниками Китаю та Бразилії, щоб ініціювати мирний саміт між Україною та РФ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euronews.

"У кулуарах Генеральної асамблеї ООН минулого тижня угорський лідер тихо працював у залі, прохаючи Китай та Бразилію приєднатися до організації мирного саміту, мета якого посадити Москву та Київ за стіл переговорів", - йдеться у повідомленні.

Це відбулося минулого тижня у Нью-Йорку, за лаштунками Генасамблеї ООН.

Орбанвзяв собі за мету організувати "мирний саміт" між Президентом України Володимиром Зеленським та російським лідером Володимиром Путіним через міжнародних партнерів.

Загалом плани Орбана, нібито, підтримали 15 країн. Наразі триває обговорення місця проведення ймовірного "мирного саміту". Зазначається, що, окрім Угорщини, Китаю та Бразилії у ньому також візьмуть участь Франція та Швейцарія.

Як повідомляв Укрінформ, голова Європейської ради Шарль Мішель дорікнув Орбану за його самопроголошення "мирної місії" щодо України та нагадав, що Угорське головування в Раді ЄС не грає жодної ролі в представленні Євросоюзу на міжнародній арені та не отримувало жодного мандату на ведення переговорів від імені ЄС.

Фото: ЕРА

Теги по теме
Украина Россия Венгрия
Источник материала
loader
loader