Російські окупанти активізували дезінформаційну кампанію про зараження води на Херсонщині, — ЦПД
Російські окупанти активізували дезінформаційну кампанію про зараження води на Херсонщині, — ЦПД

Російські окупанти активізували дезінформаційну кампанію про зараження води на Херсонщині, — ЦПД

Зокрема, кремлівський ставленик на окупованій території Херсонщини Володимир Сальдо поширив фейк, ніби українська влада готується застосувати хімічну та бактеріологічну зброю для зараження водойм.

Російські окупанти поширюють дезінформацію про нібито спроби української влади заразити води на Херсонщині. Про це повідомив Центр протидії дезінформації (ЦПД).

Так, кремлівський ставленик на окупованій території Херсонщини Володимир Сальдо у коментарі російським пропагандистам озвучив брехню, ніби Україна з цією метою планує застосувати хімічну та бактеріологічну зброю.

Російські окупанти активізували дезінформаційну кампанію про зараження води на Херсонщині, — ЦПД - Фото 1

Як зауважили в ЦПД, подібними заявами окупанти прагнуть дискредитувати українську владу в очах цивільного населення та викликати паніку.

«Також звинувачення України у підготовці до застосування заборонених видів зброї росіяни часто використовуються для відвернення уваги від власних злочинів або як інформаційне прикриття для підготовки провокацій», — додали в Центрі. 

Раніше ми також повідомляли про те, що Росія запустила інформаційно-психологічну операцію в Польщі у звʼязку з повінню на південному заході країни. За даними військ оборони кіберпростору Польщі, росіяни прагнуть викликати в жителів країни емоції страху і безпорадності, а також підірвати довіру до структур безпеки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader