У ДТП загинув повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка
У ДТП загинув повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

У ДТП загинув повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка

У дорожньо-транспортній пригоді загинув 36-річний військовослужбовець ЗСУ із Волині, повний кавалер ордена «За мужність» Павло Чайка.

Про це повідомляє Рожищенська міська рада, передає Укрінформ.

"У Рожищенську громаду надійшла сумна звістка про трагічну загибель у ДТП нашого земляка, почесного громадянина міста Рожища, військовослужбовця Збройних сил України, повного кавалера ордена «За мужність» Павла Миколайовича Чайки. Ми втратили не просто Героя війни, оборонця Донецького аеропорту, ми втратили щирого патріота України, мужнього захисника своєї землі, котрий третім за час проведення АТО та за часів незалежної України став повним кавалером ордена «За мужність». А ще одним з двадцятьох учасників АТО, які удостоєні ордена «Народний Герой України»", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що поховання військовослужбовця ЗСУ Павла Чайки відбудеться 2 жовтня.

Попрощатися з воїном можна буде о 12.00 у батьківській оселі в Рожищі.

Пізніше біля пам'ятного знака Борцям за волю та незалежність України відбудеться громадська панахида. Відспівають Героя у храмі Архістратига Михаїла.

Поховають захисника України на Алеї слави міського кладовища.

Павло Чайка народився 24 червня 1988 року у м. Рожище в сім’ї медиків. В 15 років уже навчався у Волинському обласному військовому ліцеї, по закінченні вступив на юридичний факультет ВНУ ім. Лесі України.

Після строкової служби у десантних військах підписав контракт. Чайка пройшов важкі бої під Зеленопіллям, обороняв Донецький аеропорт, брав участь у боях на Дебальцівському плацдармі.

Як повідомляв Укрінформ, на війні проти російських загарбників загинув колишній артист балету Клайпедського державного музичного театру в Литві, уродженець України Артем Колбасинський.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины ДТП
Источник материала
loader