Данія замовила у Rheinmetall турелі для мобільної ППО та боєприпаси
Данія замовила у Rheinmetall турелі для мобільної ППО та боєприпаси

Данія замовила у Rheinmetall турелі для мобільної ППО та боєприпаси

Данія замовила у Rheinmetall турелі для мобільної ППО та боєприпаси на сотні мільйонів євро.
 
Про це йдеться у повідомленні пресслужби Rheinmetall.
 
"Компанія Rheinmetall отримала велике замовлення в галузі мобільної протиповітряної оборони. Королівство Данія уклало контракт з Rheinmetall Air Defense на постачання шістнадцяти турелей ППО Skyranger 30 і додаткового транспортного обладнання для колісної платформи 8x8 для використання збройними силами Данії", – йдеться у повідомленні.
 
Зазначається, що вартість замовлення становить сотні мільйонів євро. Крім того, замовили також боєприпасів на десятки мільйонів євро. Поставки серійних турелей заплановані на 2027 і 2028 роки, а прототип очікується в кінці 2026 року.
 
Як зазначили у данському агентстві закупівель, підписання цього контракту є важливим кроком на шляху до комплектування бригади протиповітряної оборони.
 
Skyranger 30 уражає цілі на близькій та дуже близькій відстані. Його вежа поєднує в собі потужну револьверну гармату KCE калібру 30 мм x 173, керовані ракети "земля-повітря" та необхідні датчики на одній платформі. Боєприпаси з програмованою точкою детонації повітряного вибуху особливо підходять для протидії безпілотникам.
 
Крім Данії, замовлення на закупівлю 36 систем Skyranger 30 рохзмістила і Австрія. Інші країни-члени НАТО та ЄС також планують закупити систему або вже розпочали цей процес.
 
У грудні минулого року року Угорщина замовила у Rheinmetall розробку вежі Skyranger 30 для майбутнього зенітного варіанту гусеничної машини Lynx KF41. У січні 2024 року компанія Rheinmetall і низка промислових партнерів уклали контракт на розробку системи протиповітряної оборони ближнього та дуже малого радіусу дії для Бундесверу.
 
У лютому 2024 року Бундесвер розмістив чергове замовлення на мобільну систему протиповітряної оборони Skyranger 30. Прототип має бути поставлений уже наприкінці 2024 року, також уже замовлено 18 серійних автомобілів.

 

Источник материала
loader
loader