Гарріс і Трамп розпочинають жовтень із майже рівними шансами на перемогу в ключових штатах
Гарріс і Трамп розпочинають жовтень із майже рівними шансами на перемогу в ключових штатах

Гарріс і Трамп розпочинають жовтень із майже рівними шансами на перемогу в ключових штатах

Кандидат у президенти США від демократів Камала Гарріс і її республіканський суперник Дональд Трамп вступають у жовтень із майже рівними позиціями в опитуваннях, що змушує обидві команди шукати шляхи для прориву.

Про це пише The Hill.

Опитування показують, що обидва кандидати мають практично рівні позиції у критично важливих штатах, які визначать, хто займе Білий дім. Поки що жодній зі сторін не вдалося суттєво вплинути на виборців.

Попри те, що Гарріс покращила показники демократів, порівняно з часом, коли очікуваним кандидатом був президент Джо Байден, вона наразі випереджає Трампа на національному рівні лише дещо більше ніж на 4%, за даними опитувань Decision Desk HQ/The Hill. 

Опитування в ключових штатах показують ще менші розриви. Згідно зі зведеними даними опитувань, Трамп лідирує на 0,8% в Аризоні і на 0,2% в Джорджії. Гарріс випереджає республіканця на 0,6% у Мічигані, на 1,7%  у Вісконсині і на 2,2% в Неваді. У Північній Кароліні Трамп лідирує на 0,5%, а в Пенсильванії - на 0,6%.

Обидва кандидати провели значну кількість часу в кожному з цих штатів, але їхні передвиборчі зусилля можуть бути ускладнені в найближчі тижні після того, як ураган “Хелен” спричинив руйнування в частинах Північної Кароліни і Джорджії, а також Флориди.

"Протягом усієї кампанії, але особливо в останні тижні, те, що говорять кандидати та їхні команди, має значення, так само як і те, як вони доносять ці повідомлення. Апарат кампанії створений для того, щоб на фінішній прямій охопити якомога більше виборців", - сказав представник з питань зв'язків з громадськістю в штабі колишнього президента США Барака Обами Адам Абрамс.

Цього тижня Трамп відвідає чотири штати. У понеділок, 30 вересня, він був у Джорджії, у вівторок, 1 жовтня, поїде до Вісконсина, а в п'ятницю повернеться до Північної Кароліни. У суботу він також відвідає Батлер, штат Пенсильванія, де в липні на нього було скоєно замах.

Гарріс, зі свого боку, теж продовжує подорож ключовими штатами.

Очікується, що в середу, 2 жовтня, вона розпочне "турне" Пенсильванією разом зі своїм кандидатом у віцепрезиденти Тімом Волзом. 

Зусилля зі збору коштів також неодмінно опиняться в центрі уваги. Віцепрезидент зібрала 55 мільйонів доларів під час двох благодійних заходів у Каліфорнії лише за вихідні. На кінець серпня Гарріс мала 404 мільйони доларів, випередивши Трампа, який мав на той момент 295 мільйонів доларів у своїй "виборчій скарбничці".

Крім того, в жовтні може відбутися зміна риторики кампанії, оскільки Республіканська партія все ще намагається заохотити Трампа більше схилятися до політичних питань і менше займатися “особистими нападками” на Гарріс.

Також не бракуватиме “перепалок” між кандидатами та їхніми кампаніями. Штаб республіканця, зі свого боку, робить ставку на численні виступи в ЗМІ Трампа та його напарника Джей Ді Венса. Крім того, відбудуться дебати між Венсом і Волзом.

Республіканці намагатимуться донести виборцям, що "Америка знову стане заможною, безпечною і сильною" за президентства Трампа. 

Тим часом кампанія Гарріс вказала на риторику Трампа як на причину свого оптимістичного настрою на жовтень, стверджуючи, що колишній президент боїться проводити другі дебати.

Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
loader
loader