Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу
Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу

Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу

Китайська компанія Wuling представила електричну версію свого популярного мінівена Hong Guang. За словами авторів, новинка окупиться протягом трьох років експлуатації.

Повністю електричні мінівени досить рідкісні в західному світі, але китайські покупці не мають браку. Одним з найбюджетніших варіантів є Wuling Hong Guang, тепер доступний у повністю електричному виконанні. Новинка спільного підприємства SAIC-GM-Wuling обіцяє низькі експлуатаційні витрати та дуже привабливу стартову ціну менше ніж $10 тисяч.

Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу - Фото 1

Wuling Hong Guang дебютував у 2010 році, а у 2018 році побачило світ друге покоління моделі. За 14 років мінівен став одним із бестселерів бренду, розійшовшись тиражем понад 5,91 млн екземплярів. За даними GM, Hong Guang – це задньопривідний мінівен, що найбільше продається на планеті.

Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу - Фото 2

Електрична версія набула нового дизайну кузова аеродинамічної форми. Завдяки цьому коефіцієнт лобового опору знизився до 0.32, що на 14,4% краще в порівнянні з версією з традиційним ДВЗ. Відсутність облицювання радіатора, сучасний світлодіодні фари та широкий нижній повітрозабірник надають машині подібності до Tesla Model 3.

Hong Guang EV має габаритні розміри 4515/1725/1790 мм, а колісна база сягає 2850 мм. Покупці можуть вибирати між 5- або 6-місною конфігураціями з двома або трьома рядами сидінь.

Мінівен Wuling Hong Guang перевели на електротягу - Фото 3

Мінівен оснащений одним електродвигуном потужністю 75 кВт/102 к.с. Його літій-залізо-фосфатна батарея має місткість 32,6 кВт-год, що забезпечує запас ходу 300 км за циклом CLTC. Експлуатаційні витрати Wuling Hong Guang EV у Китаї оцінюються лише у $0,009 за 1 км пробігу. Таким чином, при пробігу на рік 42 тисячі кілометрів економія на паливі та обслуговуванні складе близько $3100. Це означає, що за три роки власники заощадять суму, еквівалентну ціні електромобіля. Вартість Wuling Hong Guang EV в Китаї стартує з 69800 єн ($9953), а версія з ДВС пропонується мінімум за 46500 єн ($6631).

Источник материала
loader
loader