Шольц планує провести першу за два роки розмову з Путіним - ЗМІ
Шольц планує провести першу за два роки розмову з Путіним - ЗМІ

Шольц планує провести першу за два роки розмову з Путіним - ЗМІ

Федеральний канцлер ФРН Олаф Шольц планує у листопаді провести першу за останні два роки телефонну розмову з очільником Кремля Володимиром Путіним.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Die Zeit із посиланням на німецькі урядові кола.

"Канцлер НімеччиниОлаф Шольц (СДПН) хоче вперше за майже два роки встановити прямий контакт з президентом Росії Володимиром Путіним. Про це Die Zeit стало відомо з урядових кіл. Розглядається можливість телефонної розмови напередодні зустрічі G20 у Бразилії в листопаді. Однак прохання про розмову поки що не надходило“, - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, у разі якщо така розмова відбудеться, німецький канцлер став би першим главою уряду з країн, що найбільше підтримують Україну, який відновив прямий контакт з Путіним. Остання телефонна розмова між Шольцом і Путіним відбулася в грудні 2022 року. Президент США Джо Байден, президент Франції Еммануель Макрон і колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон також востаннє розмовляли безпосередньо з Путіним у 2022 році.

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден очолить зустріч Контактної групи з питань оборони України, яка відбудеться 12 жовтня у Німеччині.

Теги по теме
Владимир Путин
Источник материала
loader
loader