У День захисників та захисниць України у Львові вшанували пам'ять полеглих військових
У День захисників та захисниць України у Львові вшанували пам'ять полеглих військових

У День захисників та захисниць України у Львові вшанували пам'ять полеглих військових

1 жовтня у День захисників та захисниць України та день Покрови Пресвятої Богородиці на Личаківському кладовищі у Львові вшанували пам’ять борців за незалежність України та новітніх Героїв України.

Як повідомляє пресслужба Львівської обласної ради, участь у заході взяли в.о. голови Львівської обласної ради Юрій Холод, начальник Львівської ОВА Максим Козицький, рідні та близькі загиблих, ветерани, депутати обласної ради, громадськість і духовенство.

«Вільного неможливо підкорити. Від 24 лютого 2022 року у цьому ще раз переконався весь світ. Відважного неможливо здолати. І це щодня доводять наші Захисники і Захисниці на всіх напрямках фронту. Перемагають ті, хто любить, і ті, кого люблять. Ненависть і ницість ніколи не переможе. Низько вклоняюся всім, хто віддав життя за незалежність. Вічна памʼять і слава полеглим українським воїнам! Дякуємо і вклоняємося сьогодні тим, хто на щиті повернувся із поля бою. Ви віддали за нас найдорожче - своє життя. Ми ніколи не маємо права забути цю найбільшу жертву. Герої не вмирають, поки живуть у наших серцях і в наших вчинках. Вічна пам’ять і слава всім полеглим Захисникам та Захисницям», - зазначив Юрій Холод.

Скорботний захід розпочався із загальнонаціональної хвилини мовчання за загиблими українськими Героями в російсько-українській війні.

Панахиду за упокоєння душ загиблих захисників України відправив Блаженнійший Митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

«Ми повинні пам’ятати і молитися, адже через молитву ми проявляємо до Героїв свою любов і засвідчуємо, що душею вони вічно існують. А, якщо вони існують вічно, то потребують нашої молитви. Тому ми молимося за них і благаємо Бога, щоб Господь упокоїв їхні душі у Царстві Небесному. Маємо священний обов’язок – зробити все, щоб героїчний подвиг не був змарнований, а щоб ми разом досягнули перемоги, щоб в Україні запанував справедливий мир. Наші полеглі Захисники і Захисниці мріяли жити у незалежній демократичній європейській Україні. Тому ми покликані довершити ту справу – зберегти нашу Українську державу і разом будувати наше спільне майбутнє», - сказав Блаженнійший Епіфаній.

Присутні схилили голови у місці останнього спочинку новітніх Героїв, поклали квіти та запалили лампадки пам’яті.

Источник материала
loader
loader