Серйозні проблеми. Масштабна пожежа на заводі в Індії ставить під загрозу виробництво iPhone
Серйозні проблеми. Масштабна пожежа на заводі в Індії ставить під загрозу виробництво iPhone

Серйозні проблеми. Масштабна пожежа на заводі в Індії ставить під загрозу виробництво iPhone

Пожежа на заводі, розташованому на півдні Індії, може змусити Apple шукати деталі для iPhone в Китаї.

Пожежа спричинила зупинку виробництва на заводі Tata, який є єдиним індійським постачальником задніх панелей iPhone та деяких інших деталей як для контрактного виробника Foxconn, так і для власного складального заводу компанії. За даними Counterpoint, постачальники Apple зазвичай мають запас задніх панелей на три-чотири тижні. Однак джерела Reuters кажуть, що Apple, ймовірно, матиме запаси на вісім тижнів, тож вплив пожежі відчують не одразу.

Великі збитки від пожежі можуть перешкоджати виробництву напередодні сезону святкових продажів, і, ймовірно, змусять постачальників американської компанії організовувати доставлення запчастин з Китаю чи інших країн. Крім цього, Apple може створити іншу складальну лінію в Китаї або додати там зміни, щоб забезпечити запчастини для індійських виробників iPhone.

Пожежа за заводі Tata — що відомо

Протягом останніх років Apple років намагається диверсифікувати свою діяльність за межами Китаю, зокрема, розвиваючи заводи в Індії. Tata є одним з найновіших постачальників Apple в Індії. За оцінками аналітиків, на цю компанію цього року мало припасти 20−25% світового постачання iPhone, торік було 12−14%.

В суботу, 28 вересня, на заводі Tata в місті Хосур (штат Тамілнад), де працює 20 тисяч осіб, сталася масштабна пожежа. Пожежна служба повідомляла, що займання почалося на території, яка використовувалася для зберігання хімікатів. Внаслідок пожежі постраждали двоє осіб. Після інциденту фабрика призупинила свою діяльність. Індійська влада мала намір розпочати судово-медичне розслідування причин пожежі. Tata Electronics заявила, що розслідує причину і вживе заходів для захисту співробітників та інших зацікавлених сторін.

Источник материала
loader
loader