Kia вивела на тести суперника Volkswagen ID.3
Kia вивела на тести суперника Volkswagen ID.3

Kia вивела на тести суперника Volkswagen ID.3

Електрифікація модельної лінійки компанії Kia продовжується. Якщо раніше вона концентрувалася на випуску «зелених» кросоверів, то тепер вирішила перейти на хетчбеки, які теж користуються попитом.

Днями фотошпигуни помітили на Нюрбургрингу закамуфльований прототип хетчбек-версії майбутнього EV4, який у компанії позиціонують як конкурента Volkswagen ID.3. Незважаючи на маскування, можна відзначити, що тестовий мул відрізняється від концепту. У нього інший силует із різко окресленою задньою частиною. При цьому стилістика виконання збереглася. У авто вертикальні фари як у EV9, нестандартної форми капот, сильно похиле вітрове скло та аеродинамічні колісні диски.

Kia вивела на тести суперника Volkswagen ID.3 - Фото 1

Відомо, що базуватися серійний електрокар буде на платформі E-GMP, яка також є основою Kia EV3, EV6 і EV9, а також деяких Hyundai. Силові агрегати новинка розділить із молодшим EV3. Тобто базовою буде версія на 201 к.с. та запасом ходу до 430 км. Що стосується оснащення салону, то він також буде виконаний відповідно до актуальних тенденцій у сегменті.

Виробництво новинки планують налагодити на заводі компанії у Словаччині. Перші екземпляри зійдуть з конвеєра в середині 2025 року, а у дилерські центри надійдуть ближче до кінця року за ціною від 42 тисяч євро.

Kia вивела на тести суперника Volkswagen ID.3 - Фото 2

Источник материала
loader