Новий прем’єр Японії запевнив Байдена у намірах зміцнювати альянс зі США
Новий прем’єр Японії запевнив Байдена у намірах зміцнювати альянс зі США

Новий прем’єр Японії запевнив Байдена у намірах зміцнювати альянс зі США

Новопризначений прем’єр-міністр Японії Шіґеру Ішіба під час перших телефонних переговорів із президентом США Джо Байденом заявив про намір продовжувати курс попередньої адміністрації Фуміо Кішіди на зміцнення двостороннього альянсу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Kyodo.

«Я сказав президенту Байдену, що маю намір іти шляхом, який він і (попередній – ред.) прем’єр-міністр Кішіда обрали для розширення нашого двостороннього альянсу та його подальшого зміцнення», – сказав Ішіба.

Він описав ситуацію з безпекою, з якою Японія стикається зараз, як найважчу з часів Другої світової війни, та пояснив необхідність збільшення фінансових витрат на зміцнення оборони його країни й посилення японських сил самооборони.

Під час телефонних переговорів двоє лідерів також обговорили важливість багатосторонньої співпраці за участю азійських країн-партнерів.

«Ми хочемо зміцнити мережу партнерських відносин із країнами-однодумцями, серед яких тристоронні формати за участю США та Південної Кореї, США і Філіппін та QUAD (чотиристоронній діалог з безпеки між Австралією, Індією, США та Японією – ред.)», - додав Ішіба.

За його словами, азійським країнам-партнерам необхідно мати структуру колективної безпеки, схожу на НАТО, враховуючи досвід України, яка не будучи в НАТО зазнає жорстокого вторгнення Росії, тоді як напад на члена Альянсу розглядається як напад на інші його країни-учасниці і передбачає потужну колективну відповідь агресору.

Як повідомляв Укрінформ, нижня палата парламенту Японії у вівторок 1 жовтня обрала лідера правлячої в країні Ліберально-демократичної партії Шіґеру Ішібу новим прем’єр-міністром країни.

Президент Володимир Зеленський привітав Шіґеру Ішібу з обранням на посаду прем’єр-міністра Японії.

Фото: Kim Kyung-Hoon - Pool

Теги по теме
США Джо Байден Япония
Источник материала
loader
loader