У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II
У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II

У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II

На одному з найпопулярніших інтернет-майданчиків з продажу автомобілів з’явилося оголошення про продаж рідкісного електричного спорткара Bradley GT II 1981 року. За ексклюзив просять лише $32 тисячі.

Американська компанія Bradley Automotive була створена в місті Плімут, штат Міннесота в 1970 році та проіснувала до 1981 року. За цей час вона випустила приблизно 6 тисяч кіткарів Bradley GT та 500 – GT II. Покупці могли придбати комплект для самостійного збирання або вже готову машину. В основі конструкції лежали вузли та агрегати класичного Volkswagen Beetle. А в 1980 році було запропоновано повністю електричну версію купе GT II.

У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II - Фото 1

GT II Electric було створено у кооперації з компанією General Electric. У рух автомобіль із кузовом зі склопластику приводив електромотор потужністю 15,4 кВт/20,7 к.с. Живлення для нього забезпечував комплект із 16 6-вольтових акумуляторів, які видавали 96 В. Водій міг вибрати режим Boost, який дозволяв скористатися всім потенціалом АКБ або режим Cruise, що обмежував споживання 48 В, але збільшував запас ходу. Крім того, автомобіль мав ще одну батарею на 12 В, яка використовувалася для живлення фар, склоочисників та іншого електрообладнання.

У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II - Фото 2

Маса машини сягала 1315 кг. У конструкції використовувалися вузли та агрегати VW Beetle, а підвіску посилили з урахуванням збільшеної ваги. У режимі Boost електромобіль міг розвивати швидкість до 120 км/год, а Cruise вона була обмежена 88,5 км/год.

У США на продаж виставили рідкісний електрокар Bradley GT II - Фото 3

Таких машин було виготовлено лише 50 екземплярів, і один із них зараз пропонується на продаж у Каліфорнії. Для підвищення ефективності колишні батареї замінили сучасними літієвими. За раритет із пробігом всього 1388 миль (2233 км) просять $32000.

Источник материала
loader
loader