Влітку різко зросла кількість жертв серед цивільних українців – ООН
Влітку різко зросла кількість жертв серед цивільних українців – ООН

Влітку різко зросла кількість жертв серед цивільних українців – ООН

Представники організації зазначають, що внаслідок бойових дій в Україні загинули 589 мирних жителів, а 2685 – дістали поранення.

Влітку 2023 року поранень серед цивільного населення дістало на 45% більше (2685 людей), ніж навесні того ж року. Крім того, в період з червня по серпень внаслідок бойових дій в Україні загинули 589 мирних жителів. Про це заявила прессекретарка Управління Верховного комісара ООН з прав людини Ліз Троселл під час брифінгу у середу, 2 жовтня.

“З огляду на 589 убитих і 2685 поранених серед мирного населення, кількість жертв збільшилася на 45% порівняно з попередніми трьома місяцями. Ці тенденції збереглися у вересні. Число жертв серед цивільного населення у вересні має бути таким же високим, як і в серпні.

Інтенсивні військові дії російських збройних сил змусили український уряд евакуювати тисячі людей із прифронтових районів. Атаки на міста по всій Україні, наприклад у Сумах, Харкові та Запоріжжі, завдали шкоди та знищили цивільне майно та інфраструктуру, включаючи школи, лікарні та навіть лікарні для літніх людей”, – заявила Троселл. 

Нагадаємо, на світанку 2 жовтня російські військові атакували ударними безпілотниками Shahed Ізмаїльський район Одеської області. Ціллю росіян була припортова та прикордонна інфраструктура



Теги по теме
Украина ООН Жертвы украинцы
Источник материала
loader
loader