Загадка дня: скільки автомобілів побудувала Hyundai за час існування
Загадка дня: скільки автомобілів побудувала Hyundai за час існування

Загадка дня: скільки автомобілів побудувала Hyundai за час існування

Популярний південнокорейський бренд Hyundai пройшов довгий шлях, перетворившись із маленького стартапу в одного з найбільших автовиробників світу.

  TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ

Компанія Hyundai почала свою діяльність у 1967 році та почала масове виробництво моделі Cortina наступного року. Як можна здогадатися з назви, вона була створена спільно з концерном Ford.

У 1985 році Hyundai випустив перше покоління Sonata, а також заснувала підрозділ Hyundai Motor America, який наступного року почав продажі південнокорейських автівок у Сполучених Штатах.

До 1992 року Hyundai випустила 5 мільйонів автомобілів і представила свій перший концепт, відомий як HCD-I. Через шість років вона придбала Kia Motors.

На випуск перших 50 мільйонів машин в автовиробника пішло 46 років (2013), а ще через 11 років було подолано позначку 100 мільйонів. Автомобілем № 100 000 001, який днями зійшов з конвеєра на заводі в Ульсані, став електрокар Ioniq 5.

Hyundai Motor Group

Зараз у Hyundai, окрім заводів у Південній Кореї, є підприємства в Чехії, Індії, Туреччині та США. На початку цієї осені стало відомо, що Hyundai може стати частиною найбільшого автомобільного партнерства в історії, почавши співпрацювати з японською Toyota. Раніше корейці вже підписали угоду з General Motors для спільного розвитку та виробництва автомобілів.

Источник материала
loader