Росія перейшла “червону лінію” – генсек НАТО
Росія перейшла “червону лінію” – генсек НАТО

Росія перейшла “червону лінію” – генсек НАТО


Націлювання на російські винищувачі та ракети до того, як вони будуть використані проти цивільної інфраструктури України, може допомогти врятувати життя, зазначив Марк Рютте.

Україна має безумовне право на самозахист, зокрема і далекобійною зброєю. При цьому Росія перейшла “червону лінію”. Про це сказав генеральний секретар Альянсу Марк Рютте на пресконференції з президентом Володимиром Зеленським у Києві в четвер, 3 жовтня.

За його словами, міжнародне право не закінчується на кордоні України з Росією.

“Росія веде свою незаконну війну, і це означає, що націлювання на російські винищувачі та ракети до того, як вони будуть використані проти цивільної інфраструктури України, може допомогти врятувати життя. Єдина країна тут, яка перейшла “червону лінію”, це не Україна, це Росія, розпочавши цю війну”, – заявиви він.

Рютте наголосив, що водночас кожен західний союзник сам визначає свою підтримку України.

“І я знаю, що деякі з цих обговорень тривають. Але зрештою не НАТО, а кожен союзник має вирішувати, які обмеження є на зброю, яку вони постачають Україні”, – підкреслив він.

Нагадаємо, Україна і досі не отримала дозвіл на те, щоб наносити удари західними ракетами вглиб території РФ. Головне причина – вагання США. При цьому союзники змінюють думку, але дуже повільно.

Тим часом у Росії планують змінити ядерну доктрину, щоб застерегти союзників України від надання дозволу Україні бити по російській території західною зброєю.



Теги по теме
Украина Россия
Источник материала
loader
loader