Статки Марка Цукерберга збільшилися на $76 млрд
Статки Марка Цукерберга збільшилися на $76 млрд

Статки Марка Цукерберга збільшилися на $76 млрд

Гендиректор компанії Meta — у трійці найбагатших людей світу.

Цього року Марк Цукерберг став багатшим на 76 млрд доларів. Тепер він один із трьох найбагатших людей зі статками у 200 млрд доларів поряд з Ілоном Маском, у якого 269 млрд доларів, і Джеффом Безосом, у якого 208 млрд доларів. Про це повідомляє Insider.

За даними Bloomberg Billionaires Index, капітал Марка Цукерберга зріс до 204 млрд доларів.

У вересні Цукерберг випередив Дженсена Хуанга з Nvidia за зростанням статків з початку року.

У списку багатіїв він випередив генерального директора LVMH Бернара Арно, в якого 195 млрд доларів, і Ларрі Еллісона з Oracle, в якого 180 млрд доларів.

«Корпорація Meta — це потужна мережа соціальних мереж, яка володіє Facebook, WhatsApp, Instagram і Threads. З Цукербергом на чолі останніми роками компанія зробила величезні ставки на віртуальну реальність, метавсесвіт і штучний інтелект, — пише видання. — Широкий бум штучного інтелекту — і ознаки того, що Meta стримує свої витрати, — відновили інтерес до компанії як до лідера в технологіях наступного покоління, комунікаціях і розвагах».

Як відомо, акції Meta зазнали падіння більш ніж на 75% з вересня 2021 року по листопад 2022 року. На сьогодні вони зросли у вартості на 13% до рекордних 550 доларів у порівнянні з мінімумом 2022 року. Вартість Meta зросла у більш ніж п’ять разів та оцінюється в майже 1,5 трлн доларів.

Статки Цукерберга в листопаді 2022 року оцінювалися в менш ніж 35 млрд доларів, відтак зросли на 169 млрд доларів.

Источник материала
loader
loader