ЦРУ почало онлайн-пошук інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї - ЗМІ
ЦРУ почало онлайн-пошук інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї - ЗМІ

ЦРУ почало онлайн-пошук інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї - ЗМІ

Центральне розвідувальне управління США розпочало кампанію з онлайн-вербування інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї.

Про це з посиланням на неназваного представника ЦРУ повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, відомство опублікувало у своїх акаунтах у соцмережах X, Facebook, Instagram, Telegram, LinkedIn та в YouTube відеоінструкції китайською, фарсі та корейською мовами про те, як зацікавленим особам безпечно зв’язатися з агентством.

Опубліковані відео, приміром у YouTube, не мають звуку і містять лише письмові інструкції, в яких людям рекомендується зв’язуватися з ЦРУ через офіційний сайт, використовуючи надійні зашифровані віртуальні приватні мережі (VPN) або створений для анонімності в Інтернеті браузер TOR.

«Наші зусилля на цьому терені були успішними в Росії, і ми хочемо пересвідчитися, що люди в інших авторитарних режимах знають, що ми відкриті для співпраці», - сказав представник розвідки.

Він додав, що ЦРУ таким чином адаптується до посилення глобального стеження та державних репресій у країнах із автократичними режимами.

Зазначається, що однією з головних причин, що спонукала агентство до активного пошуку інформаторів у Китаї, Ірані та Північній Кореї, є пряма чи опосередкована підтримка урядами цих країн російської агресії проти України.

Речник посольства Китаю у США Лю Пенгу, коментуючи нову акцію ЦРУ, звинуватив Сполучені Штати у веденні організованої та систематичної кампанії дезінформації проти Китаю і заявив, що будь-які спроби вбити клин між китайським народом та правлячою Компартією зазнають поразки.

Росію, Китай, Іран і Північну Корею в американській розвідувальній спільноті визначають як «важкі цілі» (hard targets) – країни, у владі яких важко знайти інформаторів.

ЦРУ та британська розвідка МІ6 у 2022 році почали шукати інформаторів у Росії онлайн, розмістивши на своїх сторінках у соцмережах російськомовні тексти та відеоролики про те, як безпечно зв’язатися з ними росіянам, які виступають проти путінського режиму та розв'язаної РФ війни в Україні.

Як повідомляв Укрінформ, директор ЦРУ Вільям Бернс вважає, що західні лідери не повинні бути залякані погрозами Кремля про ядерну ескалацію.

Теги по теме
Китай Иран
Источник материала
loader
loader