В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків
В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків

На виставці Security 2.0, яка проходила в Києві 2 – 3 жовтня, окрім бронеавтомобілів та роботизованих комплексів для розмінування, також було представлено й причіпну техніку. Так, компанія «СД Індастрі» демонструвала цікаві розробки власного виробництва – під торговою маркою SDI. Це двовісний причіп для бойової роботи 120-мм міномета – «Привид-1». Обладнаний потужними амортизаторами та пружинами в кузові він дозволяє гасити до 80% сили віддачі, що не допускає відхилення ствола при пострілі.

Також причіп підвищує мобільність роботи бойового розрахунку: час розгортання та згортання займає близько хвилини. Можливе часткове згортання – за 40 секунд, що дозволяє оперативно залишити вогневу позицію.

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків - Фото 1

 

Довжина причепа складає 5100 мм, а ширина – 2050 мм. Розміри рами: 3500 х 2050 мм. Споряджена маса дорівнює 2400 кг, а повна – 3500 кг.

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків - Фото 2

Поруч можна було побачити ще один причіп для ведення вогню зі 120-мм міномета – «Привид-2». Тут під час роботи міномет на спеціальному кронштейні вже опускається на землю. Це поки що прототип. Дана одновісна модель, яка відрізняється меншою габаритною довжиною – 3580 мм, при ширині 2220 мм. Платформа 2300х2220 мм оснащена бортами заввишки 552 мм. Споряджена маса складає 1100 кг (з повним боєкомплектом), а повна – 1500 кг. Запас по вантажопідйомності – 400 кг.

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків - Фото 3

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків - Фото 4

На виставці Security 2.0 компанія “СД Індастрі” також показала двовісний причіп для перевезення спецтехніки. Він має вантажопідйомність 2700 кг при спорядженій масі 900 кг. Модель відповідає правилам ЄЕК ООН 13-11 та 48-03.

Поруч також демонструвалася двовісна платформа для перевезення різних вантажів (генераторів, спецтехніки тощо) по закритих територіях, без виїзду на дороги загального користування. Модель розрахована на повну масу 7,5 т.

В Україні розробили цікаві причепи для мінометних розрахунків - Фото 5

Причіпна техніка компанії може оснащуватися різними V-подібними дишлами для зчіпних пристроїв заввишки від 380 до 1100 мм. Залежно від функціонального призначення причепи проходять антикорозійну обробку двома способами: гарячим цинкуванням або порошковим фарбуванням із пластифіксатором.

Источник материала
loader