Активність ворожих ДРГ зменшилася, проте росіяни продовжують мінування - речник ДПСУ
Активність ворожих ДРГ зменшилася, проте росіяни продовжують мінування - речник ДПСУ

Активність ворожих ДРГ зменшилася, проте росіяни продовжують мінування - речник ДПСУ

Російські диверсійно-розвідувальні групи не намагаються вступати в бій з українськими військовими, але пробують заміновувати окремі напрямки.

Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» сказав речник ДПСУ Андрій Демченко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Загроза від диверсійної діяльності ворога це не тільки напрямок Сумщини. Треба бути готовими і на інших напрямках. І це загроза і для Чернігівщини, і для Харківщини, але так, за останній період, на щастя, фіксуємо зменшення спроб заходу російських диверсійно-розвідувальних груп», - сказав Демченко.

Він поінформував, що ранішеросійські ДРГ намагалися вистежити позиції українських воїнів і вступити в бій для того, щоб знищити наших військових або захопити позицію.

«Натомість зараз кількість спроб заходу на територію України значно зменшилася, але ми також відмічаємо, що поряд з тим, що російські диверсанти не намагаються вступити в бій з українськими воїнами, вони все ж таки проводять свої диверсійні дії, в тому числі намагаючись десь замінувати якийсь напрямок, сподіваючись, що українські воїни підірвуться на тих засобах», - зазначив Демченко.

Водночас він поінформував, що Сили оборони України добре розуміють загрозу від таких дій ворога, і тому всі складові Сил оборони: і прикордонники, і підрозділи Збройних сил, Національної гвардії діють спільно, відстежують ситуацію, використовуючи в тому числі БПЛА, технічні засоби контролю за місцевістю, щоб не допустити таких дій ворога.

Як повідомлялося, на початку вересня речник ДПСУ Андрій Демченко відзначив, що активність ворожих ДРГ на російсько-українському кордоні дещо знизилась.

Источник материала
loader
loader