Google тестує верифікацію надійних вебсайтів у пошуковій видачі
Google тестує верифікацію надійних вебсайтів у пошуковій видачі

Google тестує верифікацію надійних вебсайтів у пошуковій видачі

Функція перевірки в пошуку має допомогти користувачам уникнути переходів на фальшиві або шахрайські сайти.

Google тестує нову функцію перевірки в пошуку, яка має допомогти користувачам уникнути переходів на фальшиві або шахрайські сайти. Про це повідомляє The Verge.

Деякі користувачі Google почали бачити галочки верифікованих сайтів, поруч з назвою самої компанії. 

При наведенні на галочку з’являється повідомлення: «Це маркування свідчить про те, що цей бізнес є саме тим, за кого себе видає».

Схожий принцип вже використовує функція Brand Indicators for Message Identification в Gmail. Компанії, які погодились пройти верифікацію мають схожу галочку біля імені відправника листа.

Як повідомила представниця Google зі зв’язків з громадськістю Моллі Шахін, сервіс регулярно експериментує з функціями, які допомагають покупцям ідентифікувати надійні компанії в інтернеті, «і зараз ми проводимо невеликий експеримент, який показує галочки поруч з певними компаніями».  

Google поки що офіційно не оголосила про реліз цієї функції, а також не повідомила чи відбудеться повноцінне розгортання.

Нагадаємо, Google запровадив зміни та вживатиме заходів щодо бізнес-акаунтів, у яких виявить фальшиві відгуки. Фейкові відгуки видалятимуть з акаунтів, для них буде обмежено впродовж визначено часу можливість отримувати нові відгуки та оцінки для рейтингу. Також сервіс попереджатиме користувачів, відображаючи оголошення у профілях, в яких видалено фальшиві відгуки.

Фото: The Verge

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Теги по теме
Google безопасность
Источник материала
loader
loader