IREX залучив десять партнерів для підтримки інформаційної стійкості українського суспільства
IREX залучив десять партнерів для підтримки інформаційної стійкості українського суспільства

IREX залучив десять партнерів для підтримки інформаційної стійкості українського суспільства

На заході-відкритті обговорювали, як зробити боротьбу з дезінформацією ефективнішою.

Програма інформаційної стійкості українського громадянського суспільства, яку реалізує IREX, розпочала співпрацю з десятьма новими партнерами. Під час заходу-відкриття партнери змогли обмінятися думками, встановити важливі зв'язки та обговорили ключові питання про те, як зробити боротьбу з дезінформацією ефективнішою, повідомив «IREX в Україні» на своїй фейсбук-сторінці.

Відкриття підтримав керівник відділу преси, освіти та культури посольства США в Києві Артур Так Еванс. Він зазначив, що Сполучені Штати підтримують Україну в її боротьбі з військовою та інформаційною російською агресією.

Партнерами IREX в Україні у реалізації програми підтримки інформаційної стійості громадянського суспільства стали: «Детектор медіа», «Куншт», «Криголам» від медіа «ШоТам?», «Ukrainer», фундація соціальних інновацій «З країни в Україну», творче об’єднання Babylon'13, Європейський інститут Чорнобиля: EDAR, Освітній центр комунікацій, «Альтернатива», DII-Ukraine.

У групових дискусіях розглядали різні аспекти забезпечення ефективної протидії дезінформації:

  • говорили про російські історичні міфи та пропаганду, а також про ті виклики, що виникли після повномасштабного вторгнення.
  • зосередилася на нових медіа і їхній ролі у протидії російській дезінформації.
  • підняімали питання, як пропаганда впливає на вразливі групи населення і як можна вибудовувати інклюзивні стратегії боротьби з дезінформацією.

Професорка кафедри української філософії та культури Київського Національного університету імені Тараса Шевченка Наталія Кривда виступила із темою «Міфосвідомість та міфодизайн як ключовий інструментарій пропаганди та дезінформації».

Олександр С’єдін з ГО «Детектор медіа» розповів про «Адаптованість тактик російської пропаганди: виклики та протидія».

Співзасновник «ШоТам» Артем Іпатов пояснив «Чому боротьба з дезінформацією не повинна бути нудною».

  • Читайте також: Компанії Google та Jigsaw з місцевими експертами запустили в Україні ініціативу з медіаграмотності

Фото: IREX в Україні / фейсбук

ГО «Детектор медіа» понад 20 років бореться за кращу українську журналістику. Ми стежимо за дотриманням стандартів у медіа. Захищаємо права аудиторії на якісну інформацію. І допомагаємо читачам відрізняти правду від брехні.
До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування ідей та створення якісних матеріалів, просувати свідоме медіаспоживання і разом протистояти російській дезінформації.
Долучитись
Источник материала
loader