Ним підкорювали наші бабусі: готуємо ароматне печиво на дріжджах
Ним підкорювали наші бабусі: готуємо ароматне печиво на дріжджах

Ним підкорювали наші бабусі: готуємо ароматне печиво на дріжджах

Господині попереднього покоління вміли створити шедевр навіть з найпростіших інгредієнтів. Спробуємо перейняти їхній досвід та приготувати ароматне печиво, рецептом якого поділився портал "На пенсії".

Рецепт дріжджового печива

Час: 40 хвилин + 1 година

Порцій: 4

Інгредієнти:
– 220 грамів вершкового масла;
– 150 грамів цукру;
– пакетик ванільного цукру;
– 3 яйця;
– 10 грамів сухих дріжджів;
– 80 мілілітрів теплої води;
– дрібка солі;
– 500 грамів борошна.

Приготування:

  1. Вершкове масло дістаємо з холодильника заздалегідь, воно має бути м'яким.
  2. Змішуємо олію з цукром і ваніліном. Збиваємо міксером і поволі додаємо яйця. Трішки солимо.
  3. Вводимо у суміш борошно з дріжджами та додаємо теплу воду. Замішуємо тісто. Залишаємо його на годину у теплому місці.
  4. Розкачуємо тісто в пласт з товщиною у 2 сантиметри. Зверху посипаємо цукром і ріжемо на квадратики чи прямокутники. Також можна скористатися спеціальними формами та вирізати щось оригінальне.
  5. Випікаємо 15 – 20 хвилин при 180 градусах.

Смачного!

Він просто чарівний: готуємо яблучний пирігна кефірі.

Источник материала
loader
loader