Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС
Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС

Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС

Правоохоронці викрили у контрабанді деревини до ЄС працівників філії Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» та експертів Рівненської торгово-промислової палати.

Про це передає Укрінформ з посиланням на пресслужбу Офісу генпрокурора.

Як зазначається, чотирьом працівникам філії Поліського лісового офісу ДП «Ліси України» та двом експертам Рівненської торгово-промислової палати повідомлено про підозру у спробі контрабанди лісоматеріалів у великому розмірі.

За даними слідства, службові особи філії у змові з експертами торгово-промислової палати намагалися незаконно вивезти ділову деревину сосни до ЄС.

Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС - Фото 1

Для конспірації протиправних дій працівники лісового офісу завантажили залізничні вагони необробленими лісоматеріалами та приховали їх під дров’яною деревиною, яку дозволено вивозити з України.

Експерти видали неправдиві експертні висновки, відповідно яких завантажена у вагони деревина була кваліфікована як дров’яна, що дозволяє її вивезення за кордон.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Посадовців філії Поліського лісового офісу викрили в організації схеми контрабанди деревини до ЄС - Фото 2

Нагадаємо, у листопаді 2023 року правоохоронці провели обшуки у депутата Рівненської облради, і тодішнього заступника голови офісу «Лісів України» Віталія Суховича , під час яких знайшли незадекларовані статки на мільйони доларів.

Зазначалося, що фігурант до лютого 2023 року обіймав посаду начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства. Потім зайняв одну з керівних посад в створеному на його базі Поліському лісовому офісі ДСГП «Ліси України». Працюючи у виконавчій владі та органах місцевого самоврядування, за даними слідства, він встиг незаконно збагатитися на мільйони доларів.

Зокрема, під час слідчих дій у посадовця було виявлено та вилучено тільки готівкою понад 4 млн доларів у різній валюті.

У червні 2024 року ВАКС затвердив угоду про визнання винуватості Суховича і застосував до нього процедуру спецконфіскації до 98 млн грн арештованих коштів.

Як передавав Укрінформ, нелегальна торгівля тютюновими виробами в Україні у липні 2024 року знизився до 14,6% порівняно з 18% у квітні цього року.

Фото: Офіс Генпрокурора

Источник материала
loader
loader