Шахраї надурили Apple на тисячі iPhone, але нарешті попалися
Шахраї надурили Apple на тисячі iPhone, але нарешті попалися

Шахраї надурили Apple на тисячі iPhone, але нарешті попалися

Як працювала схема

Метод, до якого вдалися шахраї, був вельми хитромудрим. І навіть попри те, що такі випадки з Apple уже траплялися, компанія не відразу розпізнала обман. У результаті пара з Меріленду ошукала виробника на 2,5 мільйона доларів.

Суть обману полягала в заміні серійного номера на куплених задешево підробках-клонах, щоб вони виглядали справжніми. Під час перевірки у базі Apple вони будуть визначатися як смартфони компанії, але насправді такими не будуть на рівні заліза. Потім непрацюючі пристрої, які неможливо було ввімкнути, обмінювали на нові iPhone безпосередньо в магазинах Apple, де працівники не мають змоги зазирнути під кришку смартфона, або надсилали підробки поштою, отримуючи натомість справжні нові екземпляри, як того вимагає закон. Коли обман помічали – імовірно, це ставалося на заводі – було вже пізно.

Федеральний суд присяжних у США визнав 33-річного Хаотянь Суня та 33-річного Пенфей Сюе винними у цій схемі. Двох громадян Китаю, які проживали в штаті Меріленд, звинуватили у змові з метою вчинення поштового шахрайства та шахрайстві з поштовими відправленнями.

Суддя окружного суду Тімоті Келлі засудив Суня до 57 місяців ув'язнення, а Сюе – до 54 місяців ув'язнення. Крім того, перший відбуде ще три роки під наглядом і виплатить 1 072 000 доларів відшкодування, а другий заплатить 397 800 доларів штрафу. Сума, що підлягає відшкодуванню, складатиме суму, яку дует отримав після продажу отриманих обманним шляхом iPhone, а не загальну суму збитків, понесених компанією Apple. Імовірно, якусь кількість пристроїв вони продати не встигли і їх повернуть компанії.

Теги по теме
Apple Смартфоны Техно
Источник материала
loader
loader