В Європейському альянсі інформагентств створили комітет з протидії дезінформації
В Європейському альянсі інформагентств створили комітет з протидії дезінформації

В Європейському альянсі інформагентств створили комітет з протидії дезінформації

На генеральній асамблеї Європейського альянсу інформагентств (European Alliance of News Agencies), що відбулася сьогодні в Римі, було прийнято рішення про створення комітету з протидії дезінформації. Його керівником став генеральний директор Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» Сергій Череватий.

Про це передає Укрінформ.

«Укрінформ був ініціатором створення цього комітету. Адже ми, як ніхто інший в Європі, знаємо ціну російської дезінформації, фейкам, злочинної пропаганди. Тому для нас дуже важливо тримати цю тему у фокусі уваги європейських медіа і спільно протидіяти токсичному інформаційному впливу на суспільства європейських країн», - сказав Череватий.

До складу комітету ввійдуть представники таких агентств-членів Альянсу, як AFP (Франція), dpa (Німеччина), АРА (Австрія), які мають потужні фактчекінгові команди, румунського агентства Agerpres, грецького ANA-MPA, а також інших.

Напередодні у Римі відбулася зустріч представників агентств-членів Європейського альянсу інформагентств з президентом Італії Серджіо Матареллою. У своєму виступі президент Італії торкнувся і питання гібридних загроз з боку Російської Федерації в інформаційній сфері. 

В Європейському альянсі інформагентств створили комітет з протидії дезінформації - Фото 1

Фото: @Quirinale

Європейський альянс інформагентств заснований у 1956 році й на сьогодні об'єднує понад 30 провідних інформагентств Європи. Україну представляє в Альянсі Укрінформ, який є членом EANA з 1995 року.

Источник материала
loader
loader