У Києва затримали адвокатів, які «працевлаштовували» чоловіків аби отримати бронювання
У Києва затримали адвокатів, які «працевлаштовували» чоловіків аби отримати бронювання

У Києва затримали адвокатів, які «працевлаштовували» чоловіків аби отримати бронювання

Правоохоронці затримали в Києві двох адвокатів, які організували фіктивне працевлаштування у держпідприємстві, щоб у подальшому військовозобов'язані могли отримати відстрочку від мобілізації.

Про це поліція Києва повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

Слідчі встановили, що двоє адвокатів, віком 34 і 38 років, запропонували одному зі своїх військовозобов’язаних клієнтів послугу фіктивного працевлаштування на одне з державних підприємств, що дозволить йому в подальшому отримати бронювання від можливої мобілізації. 

Вони запевнили чоловіка, що мають зв’язки із посадовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки одного з районів міста, які допоможуть реалізувати цю схему.

Таке працевлаштування ділки оцінили в 11 тисяч доларів.

У Києва затримали адвокатів, які «працевлаштовували» чоловіків аби отримати бронювання - Фото 1

Правоохоронці затримали фігурантів під час отримання 5,5 тис. доларів - другого траншу грошей від клієнта та передачі йому виготовленого службового посвідчення. 

У ділків вилучили понад 17 тисяч доларів, отриманих від злочинної діяльності, і робочу документацію. 

Обом адвокатам оголошено про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України (вчинення кримінального правопорушення групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією; прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, поєднане з вимаганням такої вигоди).

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до восьми років з конфіскацією майна.

Встановлюються інші учасники злочинної схеми.

Як повідомляв Укрінформ, правоохоронці викрили юриста, який організував схему незаконного переправлення за кордон військовозобов’язаних чоловіків.

Теги по теме
Киев
Источник материала
loader
loader