Депутат Олег Дунда: Форум вільної Росії позитивно сприймає концепцію розпаду РФ
Депутат Олег Дунда: Форум вільної Росії позитивно сприймає концепцію розпаду РФ

Депутат Олег Дунда: Форум вільної Росії позитивно сприймає концепцію розпаду РФ

Депутат Верховної Ради Олег Дунда вважає головним результатом 13-го Форуму вільної Росії, що відбувся 5 жовтня у Вільнюсі, сприйняття цим сегментом російської опозиції концепції розпаду Росії.
 Про це передає кореспондент Укрінформу з Вільнюса.

«Враження таке, що лід зламався і цей сегмент російської опозиції почав приймати ідею, саму концепцію майбутнього розвалу Росії. Ще два роки тому це було для них неприйнятно. Вони були готові погодитися з українським прапором над Севастополем і Керчю. А на розвал Росії – ні, ну хіба що на відділення якихось кавказьких республік», - пояснює Дунда.

Депутат Олег Дунда: Форум вільної Росії позитивно сприймає концепцію розпаду РФ - Фото 1

За його словами багато що змінилося не тільки за ці два роки, але й за пів року, що минули з 12-го Форуму вільної Росії (проходив наприкінці лютого 2024 року). «Просто карколомні зміни. Вже абсолютно публічно йдеться про те, що розвал Росії відбудеться, і це станеться внаслідок української перемоги. Питання в тому, по яких кордонах і як саме цей розпад проходитиме. А також - що треба зробити, щоб він відбувся максимально безболісно, безкровно», - каже український депутат.

За його словами сприйняття цією частиною російської опозиції розпаду Росії як нормального процесу, з яким «існує готовність працювати» і є головним результатом 13-го Форуму вільної Росії у Вільнюсі.

Депутат Верховної Ради 9-го скликання від «Слуги народу» Олег Дунда є співголовою міжфракційного депутатського об’єднання «За деколонізацію Росії».

Як повідомляв Укрінформ, Форум вільної Росії - майданчик російської опозиції, в рамках якого обговорюються поточні питання російської та міжнародної політики. Був заснований у 2016 році, зазвичай проходить два рази на рік у Вільнюсі. Лідером ФВР є російський опозиціонер Гаррі Каспаров. Форум зокрема збирає кошти на підтримку підрозділів, складених із російських добровольців, що воюють у складі ЗСУ.

Фото: Олег Кудрін

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader