Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою
Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою

Нещодавно був продемонстрований прототип першого в галузі кемпера класу А з гібридною силовою установкою Plug-in. Машина побудована відомим американським виробником автобудинків – Thor Industries, та компанією Harbinger, яка безпосередньо займалася силовою лінією.

Кемпер завдовжки 8,69 м та масою 6,5 т наводиться в рух електромотором на постійних магнітах – від Harbinger, що розвиває 440 к. с. та 1952 Нм.  Через одноступеневу трансмісію він обертає задні колеса. Мотор живлять чотири блоки літій-іонних батареї сумарною ємністю 140 кВт.год., які заряджає бензиновий двигун потужністю 67 к. с., що працює як генератор на постійних 4500 об/хв.

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 1

Цікаво, що ДВЗ розташований не спереду, як завжди на кемперах, а біля задньої осі. Що ж до батарей масою 838 кг, то вони розташовані під підлогою, що знижує центр ваги. Запас ходу машини сягає 800 км. При розрядженні батарей кемпер може пересуватися й на одному ДВЗ, проте швидкість буде обмежена 80 км/год.

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 2

Швидка зарядка дозволяє заповнити батарею від 20 до 90% ємності лише за годину. Зазначимо, що тягова батарея тут виконує подвійну функцію, живлячи такі необхідні для кемпера холодильник, телевізор, мікрохвильову піч, а також внутрішнє освітлення.

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 3

Передня підвіска – пружинна, на масивних кованих важелях. Кут повороту коліс сягає 55 град. (зазвичай у машин цього класу – 50 град.), що зменшує радіус повороту та покращує маневреність. Задня підвіска – напівнезалежна, ресорна типу Де-Діон. На моделі Thor використано технологію Brake-by-wire, що спрощує роботу рекуперації при гальмуванні.

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 4

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 5

Розробники стверджують, що гібридний кемпер Thor на 50% економічніший за бензиновий такого ж класу. Його середня витрата пального становить 18,8 л на 100 км. У виробництво революційний будинок на колесах обіцяють запустити вже 2025 року.

Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою - Фото 6

Источник материала
loader
loader