У 123 бригаді ТрО проведуть службове розслідування після повідомлень про самогубство комбата на фронті
У 123 бригаді ТрО проведуть службове розслідування після повідомлень про самогубство комбата на фронті

У 123 бригаді ТрО проведуть службове розслідування після повідомлень про самогубство комбата на фронті

У 123 бригаді тероборони заявили, що обставини загибелі командира 186 окремого батальйону Ігоря Гриба будуть встановлені під час службового розслідування.

Про це бригада повідомила у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Обставини загибелі Ігоря Гриба наразі з’ясовуються, проводиться службове розслідування", - йдеться у заяві.

Наголошується, що командир 186 окремого батальйону Ігор Гриб "піклувався про особовий склад та не стояв осторонь проблем свого військового колективу", був відданий військовій справі та своїй країні.

У 123 бригаді також нагадали, що її військовослужбовці з перших днів війни стали на захист країни. Особовий склад бригади брав безпосередню участь у визволенні Миколаївщинита Херсонщини, а з листопада 2022 року виконував бойові завдання із захисту узбережжя річки Дніпро і островів Херсонської області.

"Тож маємо всі зрозуміти і дати час керівництву бригади та командуванню розібратися в тих обставинах, що склалися у військовому колективі, і вирішити всі проблемні питання для подальшого виконання особовим складом бойових завдань", - заявили у бригаді.

Своєю чергою командування Сил територіальної оборони ЗСУ висловило глибокі співчуття рідним і близьким підполковника Ігоря Гриба. При цьому командування стурбоване у зв'язку з "поширенням у деяких соцмережах та на інформаційних ресурсах неперевіреної, а часом і відверто брехливої інформації щодо цих подій".

"Закликаємо журналістів та блогерів утриматися від публікації хибної або неперевіреної інформації та перекручених коментарів і не робити поспішних висновків до закінчення роботи комісії командування Сил територіальної оборони Збройних сил України", - йдеться у заяві відділу комунікацій командування Сил територіальної оборони ЗСУ, наданій у розпорядження Укрінформу.

У зверненні наголошується, що "своїми безпідставними звинуваченнями деякі коментатори, свідомо чи ні, відверто працюють на ворожу пропаганду, кидаючи тінь на всю 123 окрему бригаду Сил територіальної оборони ЗС України", підрозділи якої "продовжують сумлінно виконувати бойові завдання на лінії зіткнення", зокрема й на найгарячіших напрямках фронту.

У командуванні підкреслили, що комісія "уважно вивчає усі обставини подій, які сталися цього тижня в зоні відповідальності 186 окремого батальйону Сил ТрО", а військові психологи, які входять до її складу, зараз працюють з військовослужбовцями підрозділу.

Раніше у ЗМІ з'явилась інформація, що комбат 86 батальйону 123 бригади ТрО нібито наклав на себе руки після того, як його бійці відмовилися виконувати наказ і самовільно залишили позиції під Вугледаром.

Як повідомляв Укрінформ, 2 жовтня оперативно-стратегічне угруповання військ "Хортиця" заявило, що вище командування надало дозвіл на виведення підрозділів Збройних сил України з Вугледара з метою збереження особового складу і бойової техніки та зайняття положення для ведення подальших дій.

Теги по теме
Вооруженные силы Украины расследование
Источник материала
loader
loader