У Києві вийшли на пікет - вимагали чітких термінів військової служби
У Києві вийшли на пікет - вимагали чітких термінів військової служби

У Києві вийшли на пікет - вимагали чітких термінів військової служби

У Києві на Хрещатику 5 жовтня зібрався пікет за встановлення чітких термінів військової служби.

Як передає Укрінформ, на пікет вийшли понад два десятки людей: родичі військових, друзі та волонтери, повідомляє hromadske.

Мітингувальники висловлювали такі лозунги: «На одних плечах війну не виграти», «Виснажена армія — це програна війна», «Не можна скинути війну на плечі добровольців».

Також люди стояли із плакатами з написами: «Чіткі терміни служби», «Честь, повага, подяка — чіткі терміни служби захисникам», «Досить пустих обіцянок, вимагаємо чітких термінів служби — 36 місяців».

Одна з учасниць пікету, Антоніна Данилевич, розповіла, що на такі акції ходить уже рік. Її чоловік зараз на фронті.

«Ми виходимо на пікети для того, щоб нашим добровольцям, які пішли у перші дні великої війни захищати нашу державу, встановили терміни служби. Не можуть бути одні й ті самі, вони виснажені. Закликаю владу не доводити до того, щоби хлопці йшли у СЗЧ (самовільне залишення військової частини - ред.)», — сказала жінка.

Ще одна учасниця Олена додала, що її чоловік пішов на фронт із перших днів повномасштабної війни. На її думку, чіткі терміни служби покращили б ситуацію з мобілізацією, адже новобранці змогли б планувати майбутнє і відчувати менше страху.

Як повідомляв Укрінформ, у Міноборони повідомляли, що розробляють законопроєкт про демобілізацію, але його поява залежить від низки чинників передусім від ситуації на фронті та темпів мобілізації.

За словами члена комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федора Веніславського, з огляду на складну ситуацію на фронті та плани Росії щодо збільшення своїх військ говорити про можливість демобілізації в Україні проблематично.

Путін знову збільшив штатну чисельність російської армії, втретє з початку повномасштабної війни проти України. Тепер вона становитиме 1,5 млн військовослужбовців, що на 180 тисяч більше, ніж було.

Фото: Денис Булавін / hromadske

Теги по теме
Киев Вооруженные силы Украины
Источник материала
loader
loader