Цінності, викрадені РФ в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку - Костін
Цінності, викрадені РФ в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку - Костін

Цінності, викрадені РФ в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку - Костін

Росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Артефакти, викрадені РФ в Україні, почали з’являтися на міжнародному чорному ринку.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила пресслужба ОГП.

«Крім систематичного знищення культурної спадщини, Росія вдається до ще одного злочину – крадіжки культурних цінностей. Ці артефакти, викрадені з наших музеїв та археологічних пам'яток, тепер з’являються на міжнародному чорному ринку. Ми вже маємо достатньо доказів для відкриття нових кримінальних проваджень щодо цих злочинів», - повідомив генеральний прокурор України Андрій Костін за підсумками зустрічі у Вашингтоні зі спеціальною командою ФБР, яка спеціалізується на розслідуванні злочинів, спрямованих проти культурної спадщини.

Генпрокурор також зауважив, що завдяки тісній співпраці з колегами з ФБР та Міністерства юстиції США, Офіс генпрокурора зміг зібрати всю необхідну інформацію про цю категорію злочинів.

«На основі отриманої інформації ми створили спеціальний підрозділ у моєму офісі. Цей підрозділ займається не лише розслідуванням випадків руйнування культурної спадщини внаслідок обстрілів, а й випадками, коли нашу культурну спадщину намагаються незаконно продати за кордоном», - повідомив Костін.

Як повідомляв Укрінформ, 29 вересня генеральний прокурор Андрій Костін провів офіційну зустріч із генеральним прокурором США Мерріком Гарландом та командою Міністерства юстиції США, під час якої обговорили співпрацю на пріоритетних напрямах.

Фото: Андрій Костін/Фейсбук

Теги по теме
Россия
Источник материала
loader