Росія вичавлює бізнес: як виживають підприємці на окупованій Херсонщині
Росія вичавлює бізнес: як виживають підприємці на окупованій Херсонщині

Росія вичавлює бізнес: як виживають підприємці на окупованій Херсонщині

Журналістка з Херсона Євгенія Вірлич розповіла 24 Каналу, що "казкар" Владімір Сальдо розповідає зовсім відірвані від реальності речі. Водночас окупована Херсонщина залишається тягарем для Росії, адже там ніякого розвитку економіки, підприємництва немає.

У Росії виключно військові цілі

Підприємці з Херсонщини намагаються вижити в умовах окупації. Взагалі їх залишилось там вкрай мало.

Росія максимально вичавлює весь бізнес пов'язаний з медициною. Забезпечувати людей ліками стає максимально невигідно. Ті, хто могли звідти поїхати, поїхали. Залишились ти, у кого або немає можливості, або якісь є інші обставини. В деяких випадках люди йдуть на свідому співпрацю з росіянами. Проте, складається враження, що вони вже розчарувалися у цій співпраці,
– зауважила журналістка.

Більш-менш вдається працювати підприємцям, які займаються продуктами.

Продукти завжди розкуповують. Однак і у цій сфері є проблеми, тому що немає того вибору продуктів, який був до окупації. Ціни на них – непідйомні, навіть порівняно з тими, що в Україні. Адже в окупації у людей вкрай мало роботи,
– наголосила вона.

В такій ситуації підприємці не можуть забезпечувати роботою людей. В окупації змушені здебільшого працюють на місцеві адміністрації, які перебувають на забезпеченні Росії.

Самі ж росіяни орієнтують виключно на військові цілі. Вони, за словами журналістки, бачать в окупованій Херсонщині територію для військових, тому і не зацікавлені в розвитку тут бізнесу.

З бізнесом там все дуже важко, він дотаційний. До того ж росіяни стали дуже скромно дотувати окуповані території, адже для них зараз дуже важливо військове протистояння. А про людей вони не надто думають,
– пояснила Євгенія Вірлич.

Нагадаємо, що Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру так званому окупаційному "губернатору" Владіміру Сальдо. За даними слідства, він викрав майже 3 тисячі тонн українського зерна та наказав вивезти його з Херсона в Росію.

Раніше Сальдо визнали винним в державній зраді, колабораціонізмі й запереченні збройної агресії Росії проти України. Його було заочно засуджено на 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Теги по теме
Бизнес Оккупированные территории
Источник материала
loader
loader