У Росії затримали автора тг-каналу «Тринадцятий», який закликав страчувати військовополонених ЗСУ та вбивати українських дітей
У Росії затримали автора тг-каналу «Тринадцятий», який закликав страчувати військовополонених ЗСУ та вбивати українських дітей

У Росії затримали автора тг-каналу «Тринадцятий», який закликав страчувати військовополонених ЗСУ та вбивати українських дітей

Z-блогер Єгор Гузенко публічно закликав окупантів до страт українських військовополонених та знущався над ними. Один із найбільш відомих випадків, у якому, ймовірно, він був задіяний, стосується відрізання голови українському військовому.

У Ставропольському краї РФ затримали Z-блогера Єгора Гузенка, автора телеграм-каналу «Тринадцятий», у якому він регулярно пише про війну в Україні. Наразі причини його затримання невідомі. 

Про це повідомляє «Реальна газета» із посиланням на допис Гузенка у своєму каналі. 

Z-блогер із позивним «Тринадцятий» написав, що під час його затримання силовики начебто застосували фізичну силу. Наразі він буцімто перебуває у відділенні МВС Кіровського району міста Новопавлівська, проте причини затримання не пояснив, зазначає  «Реальна газета» 

ТГ-канал «Тринадцятий» також опублікував пост, у якому закликав надати розголосу факту затримання Гузенка: «Поки що нічого невідомо, але необхідно розголосити про затримання, щоб багато хто почув! Усі знають заслуги Єгора перед батьківщиною, сам же він із 2014-го захищає Донбас». 

Російське пропагандистське видання «Блокнот Ставрополь» оприлюднило відео, на якому Гузенко лежить обличчям до землі, а троє людей його утримують. За інформацією видання, він був на концерті до дня міста, де з’явився у масці. 

«Реальна газета»  нагадує, що у жовтні 2021 року Гузенка помістили під домашній арешт за обвинуваченням у хуліганстві. У березні 2022-го він порушив запобіжний захід і вирушив на війну в Україну як «доброволець», через що був оголошений у розшук. 

За інформацією «Реальної газети», Гузенко «Тринадцятий» може бути причетний до жорстокої страти українського військового. Він публічно закликав окупаційні сили до страт українських військовополонених та знущався над ними. Один із найбільш відомих випадків, у якому, ймовірно, був задіяний Гузенко, стосується відрізання голови українському військовому. 

Він також відомий своїми агресивними висловлюваннями у бік України. «Тринадцятий» закликав масово вбивати українців та «лікувати українських дітей», які співали пісні про Степана Бандеру, ударами ракет по навчальним закладам, про що повідомляв Інститут масової інформації.

У Росії затримали автора тг-каналу «Тринадцятий», який закликав страчувати військовополонених ЗСУ та вбивати українських дітей - Фото 1

Скриншот з сайту ІМІ

Також після підриву росіянами Каховської ГЕС Гузенко закликав знищити інші українські гідроелектростанції по всьому Дніпру.  

Фото: Єгор Гузенко/Фокус

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Источник материала
loader
loader