Військовий назвав «найвигідніше» місце для заходу ворожих дронів з півночі
Військовий назвав «найвигідніше» місце для заходу ворожих дронів з півночі

Військовий назвав «найвигідніше» місце для заходу ворожих дронів з півночі

Курська область – найвигідніша ділянка для заходу російських дронів типу Shahed в Україну з півночі. Про це в етері телемаратону розповів речник Оперативно-тактичного угруповання військ «Сіверськ» Вадим Мисник.

За його словами, росіяни вдаються до різних хитрощів, щоб обійти українську систему протиповітряної оборони: «Вони завжди змінюють висоти, маршрути, частоти».

Крім того, за словами речника, росіяни запускають БпЛА з глибини своєї території, що не дає змоги Силам оборони України працювати на випередження.

«Ми не завжди можемо дістатися саме до джерела, звідки вони приходять, тому нам дуже важлива далекобійна зброя», – пояснив військовий.

Для боротьби з російськими дронами ЗСУ активно застосовують усі наявні засоби, зокрема – радіоелектронної боротьби (РЕБ). Мисник додав, що «боротьба триває, і зараз Курська область стратегічний напрямок застосування ворогом авіаційних засобів».

Крім того, окупанти атакували Одесу. Агресор знову використав «Шахеди», внаслідок чого постраждали складські приміщення і вантажні автомобілі. 

До слова, 6 жовтня, українські військові на сході України отримали несподіваний подарунок: рідкісний безпілотник-невидимка російських ВКС С-70 «Охотник» упав з неба над містом Часів Яр. Ця подія стала важливим моментом у військових діях, адже Росія має лише кілька таких безпілотників, і тепер один із них або, принаймні, його уламки, опинився в руках України та її союзників.

Источник материала
loader
loader