10 жовтня — публічна розмова «Україна й Південна Америка: як говорити про спільні досвіди останніх десятиліть»
10 жовтня — публічна розмова «Україна й Південна Америка: як говорити про спільні досвіди останніх десятиліть»

10 жовтня — публічна розмова «Україна й Південна Америка: як говорити про спільні досвіди останніх десятиліть»

Український ПЕН запрошує на дискусію з бразильськими письменниками та журналістами, що відбудеться в рамках програми In Solidarity with Ukraine.

У четвер, 10 жовтня о 18:30, у просторі PEN Ukraine (вул. Лук’янівська, 14а) відбудеться публічна розмова з бразильськими журналістами та письменниками: «Україна й Південна Америка: як говорити про спільні досвіди останніх десятиліть».

Учасниками розмови будуть:

  • Сильвія Коломбо — журналістка, фахівчиня з Південної Америки. Дописувачка видань Folha de S.Paulo (Бразилія), ABC (Іспанія), The Guardian (Велика Британія). Має ступінь з історії в університеті Сан-Паулу та журналістики в Понтифікальному католицькому університеті Сан-Паулу. Авторка книжки O Ano da Cólera («Гарячковий рік») про протести в Південній Америці 2019 року;
  • Лукас Фіґейредо — журналіст, письменник. Автор семи розслідувальних книжок про корупцію, відмивання грошей, організовану злочинність, таємні служби та злочини, скоєні протягом військово-цивільної диктатури в Бразилії протягом 1964-1985 років. Дописувач численних бразильських і закордонних видань, таких як BBC Brazil (Лондон), The Intercept (Нью-Йорк), Der Tagesspiegel (Берлін), and Defue Sud (Брюссель). Лауреат десяти найпрестижніших бразильських відзнак у галузі журналістики, прав людини й літератури.

Модеруватиме розмову письменниця і науковиця Марина Гримич.

Вхід за попередньою реєстрацією

Захід відбудеться англійською мовою без перекладу.

Програма In Solidarity With Ukraine, заснована Українським ПЕН у грудні 2022 року, має на меті продемонструвати наслідки злочинів російської армії проти України та її культури, надати учасникам іноземних делегацій — письменникам, журналістам, публіцистам, культурним менеджерам та лідерам думок — відчуття контексту та розуміння нинішньої ситуації в Україні в умовах війни.

Візит бразильських авторів в Україну відбувається за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Інформаційний партнер In Solidarity With Ukraine — телеканал «Еспресо».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Теги по теме
Бразилия
Источник материала
loader
loader