Морський коридор: росіяни атакували вже два десятки суден із продовольством
Морський коридор: росіяни атакували вже два десятки суден із продовольством

Морський коридор: росіяни атакували вже два десятки суден із продовольством

російський ракетний обстріл пошкодив чергове судно з вантажем продовольства в порту «Південний».

Про це говориться у повідомленні Мінстерства розвитку громад, територій та інфраструктури

«російські терористи продовжують завдавати ударів по українській інфраструктурі, зокрема по портах, які задіяні в гарантуванні продовольчої безпеки Європи та інших частин світу. Так, у ніч на 6 жовтня росія пошкодила цивільне судно PARESA під прапором Сент-Кітс і Невіс, що було завантажене зерном кукурудзи для експорту. Це сталось біля одного з причалів в морському порту «Південний», — говориться у повідомленні.  

На щастя, ніхто з 15 членів екіпажу, громадян Єгипту та Сирії, не постраждав. Всього на судно було завантажено близько 6 тис. т української кукурудзи. Це абсолютно цивільний вантаж.

«Загалом це вже 20-те цивільне судно, що зазнало ушкоджень внаслідок російських атак. Кілька тижнів тому країна-терорист вдарила по судну, що везло пшеницю в Єгипет. Це ніщо інше, як спроби росії вплинути на успішну роботу Українського морського продовольчого коридору та поставити під загрозу світову продовольчу безпеку», — зазначив віцепрем’єр-міністр з відновлення України — міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Країною-терористом традиційно було заявлено про знищення нібито військового вантажу, що не відповідає дійсності, підкреслили у міністерстві. 

«росія завдає подібних ударів також і в прикордонні України, що ставить під пряму загрозу безпеку наших сусідів. Так, нещодавно внаслідок російської атаки по Ізмаїльському району Одеської області постраждали двоє водіїв вантажівок, що очікували на перетин кордону. Тоді було пошкоджено 6 вантажівок, приміщення з зерном та адмінбудівлі пункту пропуску «Орлівка» на кордоні з Румунією, який працює як переправа на Дунаї. Це була четверта атака на «Орлівку» з початку повномасштабного вторгнення», — додали у міністерстві.

Попри систематичні російські обстріли й удари, Український морський продовольчий коридор продовжує цілодобову роботу. За понад рік вдалося експортувати вже понад 70 млн т вантажів, а це більше 2500 суден, які вийшли з українських портів до країн Африки, Азії та Європи, підсумували у міністерстві.

Источник материала
loader
loader